”En näe estettä” – näin Suomen urheilupomot kommentoivat rajoitusten lieventämistä - Urheilu - Ilta-Sanomat

”En näe estettä” – näin Suomen urheilupomot kommentoivat rajoitusten lieventämistä

Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan aloittaa kesäkuun alussa erityisjärjestelyin.

Urheiluliitossa ollaan toiveikkaita kauden aloittamisesta. Kuvassa Nooralotta Nezirin harjoittelua kuluvalta keväältä.­

4.5.2020 22:06

Kotimaisen urheiluelämän paluu normaaliarkeen etenee varovaisin askelin.

Hallituksen mukaan urheilukilpailut ja -sarjat voidaan aloittaa 1. kesäkuuta alkaen erityisjärjestelyin. Yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty heinäkuun loppuun asti.

Hallitus päätti myös, että ulkoliikuntapaikat avataan. Urheilun kannalta merkittävä linjaus on myös kokoontumisrajoitusten nostaminen nykyisestä kymmenestä henkilöstä 50:een kesäkuun alussa.

– En näe ainakaan tiedotustilaisuuden pohjalta esteitä, mikseivät tietyt pienet yleisurheilukilpailut voisi olla mahdollisia kesäkuun alusta lähtien. Tämä antaa seurakentällemme mahdollisuuden avata kilpailu- ja harjoitustoimintaa, sanoi Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto.

”Ei mammuttimaisia”

Aallon mukaan Urheiluliiton on määrä käydä linjauksia läpi keskiviikkona ja kertoa päätöksistään seuroille mahdollisesti vielä samana iltana.

– Mitään kovin mammuttimaisia kisoja ei tietenkään voi 50 hengen rajoituksella järjestää, Aalto muistutti.

Hänen mukaansa maanantain päätökset avaavat yleisurheilulle lisää mahdollisuuksia kesäkuusta alkaen. Hän pohti esimerkiksi urheilukoulujen avaamista kesällä erityisjärjestelyillä.

– On tässä vieläkin paljon pohdittavaa, Aalto sanoi viitaten isoihin kisoihin.

Palloliitolta luvassa päätöksiä tiistaina

Pohdittavaa on myös esimerkiksi jalka- ja pesäpalloväellä.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoi, että täsmällisemmät jalkapallo-ohjeistukset tulevat luultavasti tiistaina.

– Ne liittyvät harjoittelun avaamiseen. Tähän asti olemme suositelleet, ettei harjoituksia järjestetä. Ihan positiivinen uutinen oli, että voimme periaatteessa harkita sarjojen aloittamista mahdollisesti tyhjille katsomoille tai joillakin erikoisjärjestelyillä kesäkuun alusta, Lahti kuvaili ensireaktioitaan.

Kymmenen hengen kokoontumisrajoituksen laajeneminen 50 henkilöön mahdollistanee joukkueharjoittelun kesäkuussa.

Palloliitto on aiemmin ilmoittanut pohtivansa, että seurat voisivat järjestää enintään kahdeksan pelaajan ja kahden valmentajan suuruisia pienryhmäharjoituksia jo tällä viikolla.

Miesten jalkapalloliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi liigan hakevan hallituksen linjauksiin lähipäivinä tarkempaa tietoa.

–Ryhdytään selvittämään, mitä linjaukset käytännössä tarkoittavat, ja haemme tarkennuksia. Ensi kuun alkupuolella katsotaan tilannetta taas uudestaan, Marjamaa muotoili.

Pesäpalloliitossa ihmetellään, entä ravit?

Pesäpalloliiton toiminnanjohtajan Petri Pitkärannan mukaan muutokset aikaisempiin ohjeisiin olivat varsin pieniä.

Muotoilu urheilukilpailujen ja -sarjojen käynnistämisen mahdollistamisesta 1. kesäkuuta alkaen "erityisjärjestelyin" mietitytti Pitkärantaa.

Myös Palloliiton Lahti aprikoi, mitä erityisjärjestelyt käytännössä tarkoittavat.

Pesäpalloliitto pyrkii keskiviikkona tiedottamaan päätösten vaikutuksesta pesäpallokauteen, mutta varmaksi ei toiminnanjohtaja tietoa kansallispelin lajiväelle lupaa vielä tuolloin.

– Enemmän kysymyksiä kuin vastauksia tämä jätti. Kiivaasti mietitään nyt vaikutuksia, Pitkäranta sanoi.

Päätös ravien aloittamisesta saattaa tulla nopeasti. Raviurheilusta vastaava Hippos kertoi maanantai-iltana, että sen hallitus käsittelee ravien aloittamista tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?