Quebecin jäädytyspäätös NHL:n jatko-ohjelmaa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Quebecin jäädytyspäätös säpsäytti – uhkaa NHL:n jatko-ohjelmaa

Jääkiekkoliiga NHL on keskustellut kauden jatkosta neutraaleilla kentillä ja ilman yleisöä.

Jesperi Kotkaniemen edustama Montreal Canadiens pelaa kotiottelunsa Quebecissa.

11.4.2020 10:16

Kanadalaisen Quebecin provinssin päätös kieltää urheilu- ja kulttuuritapahtumat elokuun loppuun asti ei välttämättä estä suurten ammattilaisliigojen uudelleenkäynnistystä ennen sitä.

Ainakin montrealilainen MLS-liigaa pelaava jalkapalloseura Montreal Impact uskoo, että liigojen jatkosta tulee erillinen päätös.

– Matkailuministeriö tarkensi, ettei tämä vaatimus koske urheilusarjoja. Toiminnastamme päättää MLS-liiga yhteistyössä maan terveydenhuoltoviranomaisten kanssa, Montreal Impact ilmoitti julkilausumassaan, jota Montreal Gazette siteerasi lauantaina.

NHL-seura Montreal Canadiens pelaa Quebecissa, joten provinssin raju päätös uhkaa sitä kautta NHL:n jatko-ohjelmaa. Ratkaisu voisi olla joukkueen kotiotteluiden siirto provinssin ulkopuolelle.

Koronaviruksen leviäminen keskeytti NHL-liigan maaliskuussa kesken runkosarjan. Liigajohto pohti perjantaina mahdollisuutta pelata kauden loppu neutraaleilla kentillä ilman läsnä olevaa yleisöä.

– Se on varmasti yksi vaihtoehto. Olemme harkinneet sitä ja asiasta on keskusteltu, mutta se ei ole toivomamme tapa jatkaa kautta, liigan varakomissaari Bill Daily kertoi NHL:n nettisivuilla.

Dailyn mielestä tällainen päätös olisi joka tapauksessa ennenaikainen tässä vaiheessa.

Pelaajien eristystä venytetään edelleen

NHL-kiekkoilijat on määrätty 15. huhtikuuta saakka omaehtoiseen karanteeniin. Daily uskoo, että liigajohto ohjeistaa ensi viikolla pelaajia jatkamaan eristystä.

– Olen hämmästynyt, jos sitä ei jatketa, Daily totesi.

Ainakin 25:llä NHL-paikkakunnalla viranomaismääräykset pitävät hallit ja muut harjoittelupaikat suljettuina huhtikuun loppuun. Daily pitää selvänä, että rajoitukset jatkuvat toukokuuhun.

– Kausi ei jatku vielä 1. toukokuuta. Olemme tuskin edes siinä tilanteessa, että hallit avautuisivat siinä vaiheessa, Daily jatkoi.

– Aikataulu on nyt viranomaisten kontrollissa.

Liigajohto on pyytänyt seuroja varmistamaan hallien varaukset elokuun loppuun, jotta kausi saadaan pelatuksi loppuun. Liiga on tarpeen vaatiessa valmis siirtämään seuraavan kauden alkua tämän vuoden pudotuspelien tieltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?