Hallituksen linjaus rajoittaa Suomen urheilua - Urheilu - Ilta-Sanomat

Hallituksen linjaus rajoittaa Suomen urheilua

Yleisötilaisuuksien rajoittaminen vaikuttaa useisiin urheilutapahtumiin Suomessa.

Koronaviruksen uhka rajoittaa Suomen urheilua.

12.3.2020 14:25

Hallituksen linjaus rajoittaa yli 500 ihmisen yleisötilaisuuksia vaikuttaa moneen urheilutapahtumaan Suomessa. Esimerkiksi jääkiekon SM-liigan ottelut vetävät tuhansia katsojia.

Jalkapallon kotimaisen liigakauden on määrä alkaa pääsiäisenä, ja myös sen otteluissa käy yli 500 katsojaa.

Rajoitukset vaikuttavat myös sisäpalloilulajeihin, sillä esimerkiksi koripallossa, lentopallossa ja salibandyssä yleisömäärät nousevat usein yli 500:n.

Rajoitusten tarkat vaikutukset eivät ole vielä tiedossa. IS uutisoi torstaina, että jääkiekon SM-liigan runkosarja pelataan kauden loppuun saakka tyhjille katsomoille. Päätös astuu voimaan jo ennen torstai-illan seitsemää SM-liigaottelua.

Jääkiekossa hallituksen linjaus vaikuttanee myös KHL-seura Jokerien pudotuspeleihin. Kotimaan sarjoissa kakkostasolla Mestiksessä yleisömäärät lasketaan myös sadoissa ja ajoittain jopa 1 500 katsojassa. Naisten jääkiekkoliigassa edessä ovat finaalipelit. Ne vetävät miesten otteluja vähemmän katsojia.

Jalkapallossa kotimaisen miesten liigakauden on määrä alkaa pääsiäisenä, ja myös sen otteluissa käy yli 500 katsojaa.

Salibandyssä ja lentopallossa päätöksiä myöhemmin

Rajoitukset vaikuttavat myös sisäpalloilulajeihin, sillä esimerkiksi koripallossa, lentopallossa ja salibandyssä yleisömäärät nousevat usein yli 500:n.

Miesten salibandyliigassa ovat menossa puolivälierät, ja esimerkiksi Classicin, Nokian KrP:n ja Oilersin tuoreimmissa kotiotteluissa yleisömäärät olivat 650:n ja lähes tuhannen välillä.

Salibandyliitto kertoi perustaneensa varautumisryhmän, joka kokoontuu tänään iltapäivällä. Ryhmä päättää, miten liiton kilpailutoiminta jatkuu.

Koripallossa ja lentopallossa pelataan vielä miesten runkosarjoja. Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pudotuspelit ovat alkamassa. Lentopalloliitto kertoi päättävänsä myöhemmin iltapäivällä, miten hallituksen linjaus vaikuttaa otteluohjelmaan.

Koripallosarjat seisahtuvat

Koripalloliitto ilmoitti tänään pysäyttävänsä kaikki koripallosarjat torstaista lähtien. Miesten ja naisten Korisliigojen ja 1. divisioonien osalta pelit keskeytyvät toistaiseksi. Liitto kertoo ensi viikon perjantaina, miten sarjojen loppukausi pelataan.

Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa, senioreiden SM-sarjoissa, Unified-sarjoissa, pyörätuolikoripallosarjassa sekä aikuisten ja nuorten aluesarjoissa pysäytys tarkoittaa pelikauden loppumista.

Hallituksen linjaus yleisötapahtumien rajoittamisesta kestää toukokuun loppuun.

Joukkuevoimistelukisa peruuntui

Joukkuevoimistelun maailmancupin kilpailu peruuntui Vantaalta viikonlopulta. Kisan oli määrä avata joukkuevoimistelun maailmancupin kausi, joka huipentuu marraskuussa kilpailtaviin MM-kisoihin.

Vantaan kisoihin oli jo saapunut lukuisia voimistelujoukkueita, mutta osa oli vasta tulossa. Niemen mukaan voimistelijat ovat tilanteesta hämmentyneitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?