Hiihtohissistä pudonnut mies kuristui takkiinsa ja kuoli - Urheilu - Ilta-Sanomat

Hiihtohissistä pudonnut mies kuristui takkiinsa ja kuoli

Yhdysvaltalaismies kuristui omaan takkiinsa sen jälkeen, kun hän oli luiskahtanut tuolihissin kyydistä.

Kuvituskuva. Kuvan hissi ei liity jutussa kerrottuun onnettomuuteen.

19.2.2020 11:37

Amerikkalaismies kuoli viime torstaina karmeassa onnettomuudessa Coloradon Vail Mountainin hiihtokeskuksessa, kertoo CNN.

Traaginen tapahtumaketju sai alkunsa, kun yksin tuolihississä istunut 46-vuotias mies luiskahti hissin kyydistä ja jäi siihen kiinni takistaan. Takki kiertyi hissistä roikkuneen miehen kaulan ympärille tukehduttaen tämän.

– Vail Mountainin ensiapupartio antoi ensiapua miehelle ennen kuin hänet kuljetettiin Vail Healthin sairaalaan. Siellä mies todettiin kuolleeksi, kerrottiin Vail Mountainin laskettelukeskuksen tiedotteessa Vail Dailyn mukaan.

Tiedotteessa mainitaan myös, että kyseinen hissi on tutkittu läpikotaisin, ja se toimi normaalisti. Silminnäkijöiden mukaan mies oli unohtanut laskea alas putoamisen estävän turvakaaren.

Tapaturmaa tutkitaan onnettomuutena.

Tapaus muistuttaa vuonna 2009 Coloradon Sky Basinin hiihtokeskuksessa tapahtunutta vaaratilannetta. Mies oli luiskahtanut samanlaisesta hissistä jääden roikkumaan siitä pää alaspäin. Mies jäi hissiin kiinni housuistaan. Hänet onnistuttiin kuitenkin pelastamaan.

Vaaratilanteita myös Suomessa

Coloradon-turmaa muistuttavia vaaratilanteita on nähty vuosien varrella myös Suomen hiihtokeskuksissa.

Toissa talvena Rukalla 10-vuotias poika roikkui tuolihissistä 200 metriä ja putosi rinteeseen. Poika oli jäänyt riippumaan hissin turvakaaresta heti matkan alkuvaiheessa, mutta hän onnistui pudottautumaan matalassa kohdassa lumipenkkaan eikä loukkaantunut vakavasti. Ilta-Sanomat uutisoi tapauksesta tuoreeltaan.

Vuonna 2010 Yle uutisoi 8-vuotiaan pojan pelottavasta vaaratilanteesta Pyhätunturin laskettelukeskuksessa. Poika luiskahti turvakaaren alta kuuden metrin pudotukseen, mutta selvisi tapahtuneesta mustelmilla putoamiskohdan paksun lumikerroksen ansiosta.

Samaisessa jutussa kerrottiin myös paria vuotta aiemmin Pyhätunturilla tapahtuneesta tilanteesta, jossa aikuinen mies oli estänyt kahden 9-vuotiaan pojan putoamisen tuolihissistä. Hissi oli nytkähtänyt vauhdilla liikkeelle, jolloin pojat olivat vähällä luisua turvakaaren alta. Mies oli kuitenkin onnistunut repimään lapset takaisin hissin kyytiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?