Pahasti loukkaantunut F2-kuljettaja jatkaa taisteluaan – ei suostunut jalan amputointiin, nyt edessä on vaativa leikkaus - Urheilu - Ilta-Sanomat

Pahasti loukkaantunut F2-kuljettaja jatkaa taisteluaan – ei suostunut jalan amputointiin, nyt edessä on vaativa leikkaus

Juan Manuel Correa on menossa vaativaan leikkaukseen.

Kilpa-autoilija Juan Manuel Correa on vakavasti loukkaantunut.

28.9.2019 9:51

Neljä viikkoa sitten F2-autojen kilpailussa vakavasti loukkaantuneen Juan Manuel Correan kunnon parantuminen ja tahdonvoima ovat yllättäneet häntä hoitavat lääkärit, kuljettajan tiedotteessa kerrotaan.

Viime viikolla Correa, 20, herätettiin keinotekoisesta koomasta ja poistettiin hengityskoneesta. Tällä viikolla hänet siirrettiin Lontoossa toiseen sairaalaan, ja hoidossa voidaan nyt keskittyä keuhkojen sijasta hänen alavartaloonsa.

Correan toipuminen on edennyt odotettua nopeammin, joten lääkärit suunnittelevat sunnuntaiksi vaativaa jalkaleikkausta, jota luonnehditaan ratkaisevaksi hänen tulevaisuutensa kannalta. Lääkärit ovat tarjonneet vaihtoehdoksi oikean jalan amputointia, mutta kuljettaja ei suostunut siihen. Jalka voidaan yrittää pelastaa leikkauksilla, mutta ennalta ei ole tiedossa, miten pahoja vammoja jalassa on.

Leikkauksen odotetaan kestävän yli kymmenen tuntia. Correan kerrotaan olevan tietoinen leikkauksen riskeistä.

Ecuadorilais-yhdysvaltalainen Correa loukkasi pahasti keuhkonsa, selkänsä ja jalkansa, kun hänen autonsa törmäsi Belgian osakilpailun joukkokolarissa ranskalaisen Anthoine Hubertin menopeliin. Hubert kuoli törmäyksessä, ja vakavasti loukkaantunut Correa on taistellut elämästään viime viikot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?