Raju väite: Venäjää uhkaa sulkeminen ensi kesän olympialaisista manipulointiepäilyjen vuoksi

Julkaistu:

Doping
Brittilehti The Telegraph uutisoi, että Venäjää uhkaa porttikielto kesän 2020 Tokion olympialaisiin.
Venäjän urheiluun liittyvä dopingepäilyjen verho on kaikkea muuta kuin hälvennyt.

Brittilehti The Telegraph kertoo sisäpiirilähteisiinsä nojaten, että Venäjää uhkaa sulkeminen ensi kesänä Tokiossa käytävistä olympialaisista. Taustalla ovat viime päivinä esille nousseet syytökset, joiden mukaan Moskovan antidopinglaboratorion tietoja ja vanhoja näytteitä olisi manipuloitu.

Maailman antidopingtoimiston Wadan työntekijät pääsivät tutkimaan Moskovan antidopinglaboratorion vanhoja testinäytteitä ja dataa alkuvuodesta venäläisten urheiluviranomaisten viivyttelyn jälkeen.

Venäjän dopingskandaaliin perehtynyt saksalaiskanava ARD:n toimittaja Hajo Seppelt kertoi perjantaina, että Venäjää epäillään Wadalle luovutettujen näytteiden manipuloinnista. Nyt The Telegraph väittää samaa.
Telegraphin mukaan Wada epäilee, että Moskovan laboratorion tietoja on manipuloitu 18 viime kuukauden aikana ja yritetty näin peittää merkkejä, jotka johtaisivat positiivisten dopingnäytteiden jäljille.

Wadan odotetaan kertovan Moskovan antidopinglaboratorion tilanteesta maanantaina, jolloin sen hallitus kokoontuu Tokiossa.

Venäjä on ollut maailman antidopingviranomaisten erityistarkkailussa vuodesta 2015, kun maassa paljastui laaja dopingohjelma. Sen vuoksi Kansainvälinen olympiakomitea sulki Venäjän Rio de Janeiron ja Pyeongchangin olympialaisista. Kisoihin kelpuutetut venäläisurheilijat esiintyivät kisoissa niin sanotun neutraalin lipun alla.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on myös sulkenut Venäjän kansainvälisestä kilpailutoiminnasta dopingsyytösten vuoksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt