Annimari Korte kertoi kauhunhetkistään ruotsalaislehdelle – ”Nyt kuolen” - Urheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Korte kertoi kauhunhetkistään ruotsalaislehdelle – ”Nyt kuolen”

Annimari Korte ajautui vaaralliseen tilanteeseen.

Annimari Korte kuvattuna Veikkolassa heinäkuussa.­

25.8.2019 6:03

Annimari Korte koki kauhunhetkiä marraskuussa 2014. Hän kertoi ikävästä tilanteesta ruotsalaislehti Expressenille.

Korte, 31, meinasi tukehtua ruuan jäädessä kiinni kurkkuun. Aitajuoksija Korte kertoi menneensä tilanteesta paniikkiin ja ajatteli kuolevansa. Expressenin mukaan Korte oli miettinyt, ”että nyt kuolen”.

– Soitin äidilleni välittömästi, ja hän ymmärsi välittömästi mistä on kyse. Hän kuuli, että en voinut puhua, joten hän soitti hätänumeroon. Sieltä kysyttiin, että miksi minä en voinut itse soittaa, niin äitini raivostui ja vastasi, että miten tyttäreni voisi itse soittaa, kun hän meinaa tukehtua, Korte sanoi Expressenille.

Puhelun päätyttyä Kortteen kodin lähellä ollut palokunta saapui paikalle ja ryntäsi juoksijatähden kotiin auttamaan.

– Jäin henkiin.

Korte taustoitti ongelmiaan ruotsalaislehdelle.

– Minulla oli kuumetta koko ajan, enkä pystynyt syömään melkein mitään, kun ruokatorvi oli umpeutunut ja oli hirveitä kipuja koko ajan. Se oli todella rankkaa aikaa.

– Meinasin tukehtua melkein joka päivä, kun yritin syödä. Lisäksi ruoan alas saamisessa meni runsaasti aikaa, Korte kertoi Expressenille.

Viime kesänä Annimari Korte kertoi Ilta-Sanomille pitkäaikaisesta sairastelustaan.

Vuonna 2014 lääkärit sanoivat Kortteelle, ettei hän pystyisi enää harjoittelemaan. Korte ehtikin jo heittää hyvästit huippu-urheilu-uralle.

Tilanne muuttui vuoden 2016 lopulla. Korte alkoi tervehtyä, kun lääkärit löysivät vihdoin syyn sairasteluille. Hänellä oli Tietzen syndrooma, rintalastan tulehdus sekä eosinofiilinen esofagiitti, joka sulkee ruokatorven.

Korte on noussut kahden viime vuoden aikana kilparadoille sekä aina Euroopan yleisurheilueliittiin asti. Vuodet 2015–2016 urheilematta ollut Korte juoksi Joensuussa heinäkuun lopulla pika-aitojen naisten Suomen ennätyksen 12,72, joka alitti ensi kesän Tokion olympialaisten rajan 12,84. Korte oli jo ennen Joensuun kilpailua rikkonut Dohan rajan 12,98 kolmesti.

Annimari Kortteen reaktio Suomen ennätyksen jälkeen.­

Korte kilpailee Ruotsi-maaottelussa sunnuntaina. Hänet on myös valittu mukaan Euroopan joukkueeseen, kun se kohtaa kilpailussa Yhdysvaltain yleisurheilijat. Kilpailu on järjestetty edellisen kerran 1960-luvulla. Kilpailu käydään nyt Valko-Venäjän Minskissä 9.–10. syyskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?