Tunnetut urheilijat antavat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle – katso tallenne - Urheilu - Ilta-Sanomat

Tunnetut urheilijat antavat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle – katso tallenne

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. ISTV näytti kampanjan mediatilaisuuden suorana lähetyksenä, joka on nyt katsottavissa tallenteena.

3.6.2019 10:27 | Päivitetty 3.6.2019 15:11

Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa olivat paikalla urheilijoista jääkiekkoilija Annina Rajahuhta ja voimistelija Oskar Kirmes. Lentopalloilija Riikka Lehtonen lähetti tilaisuuteen videotervehdyksensä.

Kampanjan järjestäjiä tilaisuudessa edustivat Voimisteluliiton pääsihteeri Maria Laakso, Palloliiton apulaispääsihteeri Timo Huttunen, Väestöliiton asiantuntija Saara Ruotsalainen, Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualueen johtaja Tiina Kivisaari ja Suomen urheilun eettisen keskuksen tutkintapäällikkö Jouko Ikonen.

Et ole yksin on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jossa tarjotaan urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

Kampanjan tiedote kuvailee asiaa näin: ”Tutkimusten ja selvitysten mukaan kiusaamista, häirintää ja väkivaltaa esiintyy urheilussa kaikissa lajeissa ja kaikilla tasoilla. Urheiluharrastus on kolmanneksi yleisin paikka kiusaamiselle koulun ja netin jälkeen. Väestöliitto ja lajiliitot perustivat reilu vuosi sitten Et ole yksin -palvelun, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille, valmentajille, huoltajille sekä seurojen ja lajiliittojen työntekijöille.”

Mediatilaisuudessa julkistettiin ne entiset ja nykyiset urheilijat, jotka ovat yllä mainittujen lisäksi kasvoillaan ja nimillään kannustamassa avoimuuteen tässä vaikeassa aiheessa.

He ovat:

  • Jalkapallo: Markku Peltoniemi ja Nana Yang

  • Jääkiekko: Annina Rajahuhta ja Tuomo Ruutu

  • Koripallo: Annika Holopainen ja Hanno Möttölä

  • Lentopallo: Riikka Lehtonen ja Lelu Ojansivu

  • Salibandy: Veera Kauppi ja Peter Kotilainen

  • Uinti: Jani Sievinen ja William Söderling

  • Voimistelu: Emma Rantala

  • Voimistelu ja Suomen Olympiakomitea: Jani Tanskanen

ISTV:n lähetyksestä on nyt katsottavissa tallenne artikkelin yllä olevalla videolla.

Et ole yksin -hankkeessa ovat mukana Jääkiekkoliitto, Koripalloliitto, Lentopalloliitto, Palloliitto, Salibandyliitto, Uimaliitto, Voimisteluliitto, Suomen Olympiakomitea ja Suomen urheilun eettinen keskus SUEK. Hanketta tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Veikkaus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?