IS:n uusi erikoisjulkaisu Bensaa suonissa nyt myynnissä – autourheilun kaikki huimat suoritukset Kekestä Kimiin - Urheilu - Ilta-Sanomat

IS:n uusi erikoisjulkaisu Bensaa suonissa nyt myynnissä – autourheilun kaikki huimat suoritukset Kekestä Kimiin

Julkaistu: 7.3.2019 7:30

Ilta-Sanomien uusi erikoisjulkaisu Bensaa suonissa on koonnut kaikki suomalaiset autourheilulegendat Leo Kinnusesta Keke Rosbergin kautta Kimi Räikköseen kansien väliin.

Ilta-Sanomien suositut erikoisjulkaisut jatkuvat autourheiluaiheella, kun uudessa Bensaa suonissa -julkaisussa käydään läpi kaikki lajin sankarit ja heidän ikimuistoiset suorituksensa radoilla ja ralleissa.

Tuotteessa pureudutaan hienojen voittojen, tiukkojen sekuntitaisteluiden ja huimien ohitusten lisäksi syihin, miksi viiden miljoonan asukkaan kansakunta tunnetaan maailmalla lukemattomista mestaruuksistaan.

Formula ykkösissä julkaisussa perehdytään ensimmäisen suomalaisen maailmanmestarin Keke Rosbergin tarinaan: häntä lyötiin F1-uransa alkupuolella armotta suomalaisessa mediassa, jossa oli totuttu seuraamaan juoksijoiden ja hiihtäjien suorituksia kaupalliseksi moititun autourheilun sijaan.

Takavuosien värikkäistä rallikuskeista ääneen pääsevät niin Markku Alén, Hannu Mikkola kuin Timo Salonen. Viimeksi mainittu muistelee julkaisussa, miten tupakka paloi välillä Datsunin ratin takanakin kesken erikoiskokeen.

Ikävämpi tarina liittyy rata-autoilija Hans Laineeseen, josta olisi tullut melkoisella varmuudella ensimmäinen suomalainen F1-kuski, ellei hän olisi joutunut kohtalokkaaseen onnettomuuteen urheiluautojen MM-sarjassa toukokuussa 1970.

Janina Eräkangas (entinen Österholm) kertoo puolestaan, millaista oli ajaa kartingia huipulla poikia vastaan. Eräkangas ehti seurustella Michael Schumacherinkin kanssa teinivuosinaan.

Ilo ei lopu vielä tähän: Mika Häkkinen käy läpi arkistojen valokuva-aarteita, Leo Kinnunen, Rauno Aaltonen ja Marcus Grönholm muistelevat uransa kohokohtia ja oman listauksensa saavat myös unohtumattomat suomalaissuoritukset. Niissä ovat mukana muun muassa Kimi Räikkönen, Tommi Mäkinen ja Juha Kankkunen.

Bensaa suonissa on nyt myynnissä lehtipisteissä ympäri maan. 92-sivuinen tuhti paketti maksaa 5,90 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?