Jori Lehterää syytetään huumausainerikoksesta – syyttäjällä kova rangaistusvaatimus kiekkotähdelle

Suuren kokaiinijutun oikeuskäsittely alkoi.

Kokaiinikäräjät alkoivat Tampereella. Yksi epäillyistä peitti kasvonsa. Jori Lehterää odotellaan paikalle ensi viikolla.

Suuren kokaiinijutun oikeuskäsittely alkoi maanantaina Tampereella Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Syytetyistä tunnetuin on NHL-pelaaja Jori Lehterä.

Syytteen mukaan Lehterälle myytiin kahdeksan grammaa kokaiinia viime kesänä 3.6.-22.7. välisenä aikana. Syytekohdan nimikkeenä on huumausainerikos. Syyttäjä vaatii Lehterälle viisi kuukautta vankeutta.

Leijonistakin tunnettu Lehterä on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Syyskuussa Lehterä vakuutti pohjoisamerikkalaismedialle, ettei ole tehnyt mitään väärää.

Oikeuden puheenjohtajan Petteri Kososen mukaan on mahdollista, että Lehterä saapuisi paikalle oikeuteen ensi viikon tiistaina.

Kosonen kertoi, ettei Philadelphia Flyersissa pelaava Lehterä ole kieltäytynyt tulemasta paikalle. Hänen haastamisensa oikeuteen ei ole kuitenkaan onnistunut virallista tietä. Kososen mukaan Lehterän saamista paikalle selvitellään nyt kansainvälisen oikeusavun keinoin.

Maanantaina juttua oli määrä käsitellä Pirkanmaan käräjäoikeudessa ainakin kolmen ulkomaalaisen osalta.

Viime kesänä poliisi teki kiinniottoja Lehterän hulppealla huvilalla. Lehterää itseään ei kuitenkaan otettu kiinni.

Oikeus: Huumeita välitettiin kuuluisalla saunalla

Syytettyjen epäillään tuoneen Tampereelle noin kaksi kiloa puhdasta kokaiinia. Sitä jatkettiin muilla aineilla siten, että katukauppaan päätyi kolmisen kiloa vähän laimeampaa huumetta. Poliisin arvion mukaan kokaiinierän arvo on ollut katukaupassa 400 000–450 000 euroa.

Oikeudessa kävi maanantaina ilmi, että huumeita on välitetty ja säilötty kuuluisalla tamperelaisella avantouintipaikalla Kaupinojan saunalla. Sauna sijaitsee Näsijärven rannalla.

Korjattu kello 10.51 Lehterää koskeva rikosnimike törkeästä huumausainerikoksesta huumausainerikokseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?