Tästä Jori Lehterää syytetään kokaiinikäräjillä – NHL-pelaajaa odotetaan paikalle ensi viikolla

Suuren kokaiinijutun oikeuskäsittely alkoi Tampereella.

Kokaiinikäräjät alkoivat Tampereella.

Suuren kokaiinijutun oikeuskäsittely alkoi tänään Tampereella Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Syytetyistä tunnetuin on NHL-pelaaja Jori Lehterä.

Syytteen mukaan Lehterälle myytiin kahdeksan grammaa kokaiinia viime kesänä 3.6.-22.7. välisenä aikana. Syyttäjä vaatii Lehterälle viisi kuukautta vankeutta.

Leijonistakin tunnettu Lehterä on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Syyskuussa Lehterä vakuutti pohjoisamerikkalaismedialle, ettei ole tehnyt mitään väärää.

Oikeuden puheenjohtajan Petteri Kososen mukaan on mahdollista, että Lehterä saapuisi paikalle oikeuteen ensi viikon tiistaina.

Kosonen kertoi, ettei Philadelphia Flyersissa pelaava Lehterä ole kieltäytynyt tulemasta paikalle. Hänen haastamisensa oikeuteen ei ole kuitenkaan onnistunut virallista tietä. Kososen mukaan Lehterän saamista paikalle selvitellään nyt kansainvälisen oikeusavun keinoin.

Tänään juttua on määrä käsitellä Pirkanmaan käräjäoikeudessa ainakin kolmen ulkomaalaisen osalta.

Viime kesänä poliisi teki kiinniottoja Lehterän hulppealla huvilalla. Lehterää itseään ei kuitenkaan otettu kiinni.

Syytettyjen epäillään tuoneen Tampereelle noin kaksi kiloa puhdasta kokaiinia. Sitä jatkettiin muilla aineilla siten, että katukauppaan päätyi kolmisen kiloa vähän laimeampaa huumetta. Poliisin arvion mukaan kokaiinierän arvo on ollut katukaupassa 400 000–450 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?