Anni Vuohijoki murjoi ennätysraudat ilmaan MM-painonnostossa – ”Tangon keveys meinasi yllättää” - Urheilu - Ilta-Sanomat

Anni Vuohijoki murjoi ennätysraudat ilmaan MM-painonnostossa – ”Tangon keveys meinasi yllättää”

Anni Vuohijoki oli ennätysvireessä MM-lavalla.

Rauta liikkuu Anni Vuohijoen käsissä. (arkistokuva).­

5.11.2018 15:10

Rovaniemen Reippaan Anni Vuohijoki ylsi 213 kilon yhteistulokseen painonnoston MM-kisoissa Turkmenistanissa.

Vuohijoki kilpailee 64 kilon sarjassa, ja hänen MM-kisatuloksensa ovat uuden sarjan Suomen ennätyksiä.

Uudet painoluokat ovat ensi kertaa käytössä MM-tasolla. Naisilla ja miehillä on kymmenen painoluokkaa aiemman kahdeksan sijaan. Käytäntö on sama muissakin arvokisoissa kuin MM-tasolla, mutta olympialaiset tekevät poikkeuksen. Niissä nostetaan seitsemässä sarjassa.

Vuohijoki tempaisi kolmannellaan 95 kiloa.

– Kilpailussa oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tempauksessa tangon keveys meinasi yllättää, kun kunto on noussut syksystäkin melkein kympillä. Esimerkiksi ponnistus on noussut, ja sitä kautta tangon liikerata on parantunut. Kolmannella kaikki meni kohdalleen, Vuohijoki kertoi Painonnostoliiton nettisivuilla.

Tempauksen 95 kiloa on raskain rautamäärä, minkä Vuohijoki on tempaissut missään sarjassa. Rion olympialaisissa hän kilpaili 63-kiloisissa – samassa sarjassa hän nosti EM-pronssia viime keväänä.

Työnnössä 114 kilon suoritus ei kelvannut tuomareille, mutta sen perään nousivat 115 ja 118 kiloa. Tämä sivuaa Vuohijoen ennätystä.

– Kun tavoitteena on tässä olympiadissa 220 ja tänä vuonna yli 210, niin hyvässä vauhdissa ollaan, Vuohijoki kertasi.

Anni Vuohijoki oli ennätysvireessä (arkistokuva).­

Hän iloitsi myös siitä, että sai sinclair-pisteinä (277,043) kokoon enemmän kuin Karoliina Lundahl MM-urallaan. Lundahl on MM-kisoissa mukana Suomen kongressiedustajana.

Vuohijoki on B-ryhmän jälkeen yhdeksäntenä, ja hänen sijoituksensa ratkeaa myöhemmin maanantaina nostavan A-ryhmän jälkeen.

Saman painoluokan C-ryhmässä Turun Atleettiklubin Saara Leskinen nosti yhteistuloksen 198 (90+108).

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?