Tapio Suominen paljasti jääneensä taas kiinni rattijuopumuksesta – ”Olen alkoholisti ja tarvitsen apua”

Suosittu tv-kasvo kertoi asiasta avoimesti sosiaalisen median tileillään.

19.9.2018 9:41

Suosikkiselostaja Tapio Suominen kertoi keskiviikkoaamuna Facebook- ja Twitter-tileillään kärynneensä jälleen ratista.

– Mokasin taas, pahasti. Jäin eilisiltana kiinni rattijuopumuksesta. Pyydän anteeksi kaikilta, joiden mielen pahoitin. Olen alkoholisti ja tarvitsen apua. En kommentoi asiaa tätä enemmän..., Suominen kirjoitti Facebookissa ja Twitterissä.

Suominen, 54, on kamppaillut pitkään päihde- ja mielenterveysongelmien kanssa. Viime syksynä Suominen syyllistyi rattijuopumukseen kotikulmillaan Hattulan Parolassa.

Lue lisää: Yle vahvistaa: Tapio Suominen sai potkut

Haastehakemuksen teonkuvauksen mukaan Suominen oli kuljettanut aamupäivällä 24. lokakuuta autoaan noin kahden kilometrin matkan ennen kuin joutui pysäytetyksi ja puhallutetuksi.

Mittauksen tulos oli 0,27 milligrammaa alkoholia litrassa hengitysilmaa, mikä vastaa noin 0,6 promillen alkoholimäärää veressä. Rattijuopumuksen rajat ovat 0,22 milligrammaa ja 0,5 promillea.

10. tammikuuta 2018 Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Suomiselle 45 päiväsakkoa. Hänen tuloillaan siitä koitui 2 025 euron sakot. Lisäksi käräjäoikeus tuomitsi Suomisen ajokieltoon, joka päättyi tammikuun lopussa.

Suominen kertoi viime vuoden lopussa Ilta-Sanomille käryn olleen hänelle valtava henkinen kolaus.

– Raaka fakta on, että ajoin autoa 0,6 promillen humalassa. Se oli niin raju pettymys, siis kaikkinensa niin raju kolaus, että sairauteen kuuluvat oireet iskivät päälle. Oli pakko jäädä saman tien sairauslomalle ja hakea hoitoa, Suominen sanoi.

– Rattikäry oli iso virhe, jota kadun, mutta sen enempää en halua taustoittaa sitä. Tällaisessa tilanteessa seuraamukset pitää olla valmis kantamaan.

Lue lisää: Kansansuosikki Tapio Suominen pelkäsi uransa päättymistä: ”En aio hukata viimeistä mahdollisuuttani brenkkuun”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?