Jalkapallolegendan pronssinen kasvokuva epäonnistui surkeasti – ”Ei voisi näyttää vähempää häneltä” - Urheilu - Ilta-Sanomat

Jalkapallolegendan pronssinen kasvokuva epäonnistui surkeasti – ”Ei voisi näyttää vähempää häneltä”

Yhdysvaltalainen jalkapallolegenda Brandi Chastain suhtautuu itse pieleen menneeseen kunnialaattaansa huumorilla. Laatan teettänyt järjestö on kohun jälkeen päätynyt teettämään tilalle uuden.

Tältä Brandi Chastain näyttää oikeasti.­

24.5.2018 4:27

– Se ei ole imartelevin mahdollinen, mutta kuitenkin oikein kiva.

Yhdysvaltalaisen jalkapallolegenda Brandi Chastainin reaktio oli tyynen kohtelias, kun hänelle paljastettiin pronssinen laatta, jossa komeili hänen kasvojaan esittävä muotokuva. Kunnialaatta oli osa seremoniaa, jossa Chastain liitettiin San Franciscon Bay Area Sports Hall of Fameen (BASHOF) eli urheilijoiden kunniagalleriaan.

Sosiaalisessa mediassa ja maailman tiedotusvälineissä kuvan laadusta syntyi heti yksimielisyys: totaalinen katastrofi. Kireästi hymyilevältä vanhukselta näyttävä hahmo on kaukana Chastainin, 49, omista piirteistä.

– Varsin viihdyttävää: Brandi Chastainin kunnialaatassa on joku toinen kuin Brandi Chastain, Pulse Ghana -lehti twiittasi.

Jairo Rodriguez ilmaisi asian suoremmin:

– Olympiajalkapalloilija Brandi Chastainia juhlistava laatta ei voisi näyttää vähempää häneltä.

Irvileuat ovat verranneet Chastainin muotokuvaa muun muassa rujoista kasvoistaan tunnettuihin Hollywood-näyttelijöihin Gary Buseyhyn, Jon Voightiin ja Mickey Rooneyhyn sekä Yhdysvaltain entiseen presidenttiin Jimmy Carteriin.

– Rakastan Mickey Rooneyta, mutta en ole aivan varma, ansaitseeko hän tulla liitetyksi urheilijoiden kunniagalleriaan, näyttelijä William Baldwin kirjoitti Twitterissä.

– Mitä hän on tehnyt ansaitakseen tämän? kysyy CryingJordan.

– Kamala muotokuva. Aivan kamala, twiittasi Sporting News.

Toimittaja Ann Killian vastasi pronssilaattaan kirjaillusta, Chastainin elämää ja saavutuksia analysoivasta tekstistä. Myös Killian oli kasvofiguurista tyrmistynyt.

– Brandi Chastain on yksi kauneimmista urheilijoista, joista olen koskaan kirjoittanut. Miten kummassa hänen kunnialaatastaan tuli tämän näköinen? Erittäin noloa BASHOFille, hän twiittasi.

Myöhemmin Chastain tunnusti talk show -isäntä Jimmy Kimmelin haastattelussa, että hänen omakaan mielipiteensä pronssisesta muotokuvastaan ei ollut niin myötämielinen kuin hän oli teosta vastaanottaessaan antanut ymmärtää.

– Minulle tuli siitä outo olo, mutta en halunnut aiheuttaa kohtausta, hän kertoi Kimmelille People-lehden mukaan.

Chastain itsekin piti pronssista versiotaan Mickey Rooneyn näköisenä.

– Hän on hyvin lahjakas ja hänellä on ollut todella pitkä ura. Meillä on siis jotakin yhteistä, hän lasketteli.

BASHOFin ei auttanut kuin tunnustaa virheensä. USA Today -lehti kertoo, että kunniagallerian puheenjohtaja Kevin O’Brien on myöntänyt laatan olevan epäonnistunut. Jalkapallolegendalle teetetään nyt uusi muotokuva.

– Tällä kertaa teemme parempaa jälkeä, O’Brien sanoo USA Todaylle.

Chastain oli aktiiviuransa aikana erittäin menestyksekäs jalkapallonpelaaja. Hän voitti kaksi naisten maailmanmestaruutta ja kaksi olympiakultaa. Peliuransa jälkeen hän on toiminut muun muassa valmentajana ja urheiluselostajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?