HJK-fanille ehdotonta vankeutta Hämeenlinnan pahoinpitelystä – löi kasvoihin 0,6 litran oluttuopilla - Urheilu - Ilta-Sanomat

HJK-fanille ehdotonta vankeutta Hämeenlinnan pahoinpitelystä – löi kasvoihin 0,6 litran oluttuopilla

Vaasasta käännytettyjen HJK-kannattajien rähinöinti kärjistyi ravintolan työntekijän lyömiseen lasituopilla.

28.12.2017 16:53

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi torstaina vuoden ehdotonta vankeutta jalkapalloseura HJK:n kannattajalle, joka pahoinpiteli ravintolan työntekijän Hämeenlinnassa viime toukokuussa.

Tuomittu 24-vuotias mies kuului HJK:n faniryhmään, joka oli matkustanut bussilla Vaasaan seuraamaan HJK:n vieraspeliä. Pohjanmaan poliisi kuitenkin käännytti helsinkiläisten bussin takaisin, koska osa matkustajista oli osallistunut aiempaan rähinään Maarianhaminassa.

Paluumatkalla seurue pysähtyi Hämeenlinnassa, jossa he alkoivat riehua. Ainakin 15 hengen porukka ryhtyi heittelemään tuoleja ja pöytiä paikallisen ravintolan terassilla.

Pahoinpitelyn uhriksi joutunut ravintolan työntekijä kertoi menneensä ulos huutamaan, että nyt pitää rauhoittua ja että henkilökunta on paikalla. Hän havaitsi miehen jakkara kädessään ja lähestyi tätä, kun kuuli jonkun sanovan ”broidiin et koske”.

Kun uhri kääntyi, hän sai vasten kasvojaan iskun 0,6 litran kahvattomasta oluttuopista, joka särkyi iskun voimasta. Perään tuli lyöntejä eteen ja takaraivolle.

Uhrille aiheutui pitkä ja syvä haava ohimolle, haavoja korvaan sekä ruhjeita ja naarmuja kasvoihin. Hän joutui käyttämään lääkkeitä pitkään. Uhrin mukaan silmävamma on yhä kivulias ja haittaa päivittäistä elämää sekä harrastuksia.

24-vuotias syytetty myönsi oikeudessa lyöneensä tuopilla sekä kerran tai kaksi nyrkillä. Hän kertoi lyöneensä tuopilla niin kovaa kuin kädestä lähtee, mutta tukiaskeleita ottamatta.

Syyttäjä vaati rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä, mutta oikeus päätyi perusmuotoiseen pahoinpitelyyn. Rangaistuksen ehdottomuuteen vaikuttivat 24-vuotiaan aiempi pahoinpitelytuomio sekä se, että teko oli hyvin lähellä törkeää pahoinpitelyrikosta.

24-vuotias tuomittiin maksamaan uhrille korvausta 4 500 euroaa kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta, 400 euroa ansionmenetyksestä sekä 2 976 euroa oikeudenkäyntikuluista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?