TPS hahmotteli isoa uudistusta Turkuhalliin – suunnitelma toistaiseksi jäissä - Urheilu - Ilta-Sanomat

TPS hahmotteli isoa uudistusta Turkuhalliin – suunnitelma toistaiseksi jäissä

TPS suunnitteli Turkuhallin koko toisen päädyn muuttamista ravintolakatsomoksi.

11.9.2017 17:16

Turun Palloseuralla oli pitkälle mietitty suunnitelma muuttaa Turkuhallin alakatsomon D-pääty ravintolakäyttöön. Hallin omistavalta Turun kaupungilta tuli kuitenkin sen verran vahva kielteinen signaali asiaan, että uudistuksen eteenpäin vieminen on tällä hetkellä jäissä.

– Meillä oli pohdittuna suunnitelma siitä, miten olisimme itsekin osallistuneet investoinnin rahoittamiseen, mutta nyt ollaan tilanteessa, ettei asiaa tällä hetkellä aktiivisesti edistetä, HC TPS Turku oy:n toimitusjohtaja Mika Eskola kertoo IS:lle.

Turkuhallin omistaa Turun kaupunki ja TPS on siellä vuokralla. Käytännössä katsomouudistuksessa painettiin jarrua juuri taloudellisista syistä. Investoinnin hintalappu olisi ollut noin 250 000 euroa.

Eskolan mukaan kaupungin kielteisen kannan taustalla ei ollut millään lailla ”alkoholin ja katsomokulttuurin liiallinen lähentyminen”. Sen sijaan yhtenä vaikuttimena on halliin lähitulevaisuudessa hankittava uusi mediakuutio, jonka hintalappu on huomattava. Kun rahaa ei riitä kaikkeen, jostain pitää tinkiä. Tällä kertaa se oli katsomouudistus.

– Siellä D-katsomossa on paikkoja, jotka eivät oikein tahdo myydä niin hyvin kuin toivoisimme. Ajatuksena oli siirtää sieltä meidän kultakorttilaiset pääkatsomoon vaihtoaitioiden yläpuolelle ja rakentaa päätyyn katsomo, jossa voi syödä ja juoda peliä katsellen.

– Katsotaan tätä asiaa myöhemmin. Yhteistyössä kaupungin kanssa tässä edetään, Eskola sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?