Urheilu

SaiPa herkutteli kurittoman TPS:n kustannuksella

Julkaistu:

SaiPa ja pelihuumorinsa menettänyt Turun Palloseura järjestivät Kisapuistossa varsin ikimuistoisen tapahtuman SM-liigassa.
Asetelma: Hankalia aikoja elänyt SaiPa on alkanut osoittaa piristymisen merkkejä. Joukkueen kuntokäyrä on ollut ylöspäin varsinkin sen jälkeen kun joukkueen konkarimaalivahti Jussi Markkanen allekirjoitti jatkosopimuksen ensi kaudeksi. TPS on sarjataulukossa pisteen edellä SaiPaa, mutta otteluita sillä on tilillään kolme enemmän kuin illan kotijoukkueella. TPS sai piristysruiskeen valmentajanvaihdoksesta, mutta viime ottelut ovat jälleen olleet tuloksellisesti heikkoja. Miika Elomon kuherruskuukausi on ilmeisesti ohi. Joukkueiden kuntokäyrien osoittaessa eri suuntiin, voi SaiPaa pitää ottelussa lievänä ennakkosuosikkina.

Ratkaisu: TPS:n Ilkka Pikkarainen otti käytösrangaistuksen ajassa 41:58, ottelun ollessa 0-0. Reilu puoli minuuttia myöhemmin SaiPa johti 2-0. Tämän jälkeen TPS:n maalivahti Teemu Lassila otti kaksi tyhmää jäähyä ja TPS periaatteessa luovutti ottelun. TPS hävisi ottelun täydellisesti omaan kurittomuuteensa.

Erikoista: TPS:n maalivahti Teemu Lassilalle tuomittiin kolmannessa erässä kaksi kahden minuutin rangaistusta väkivaltaisuudesta. Erikoisen tilanteesta tekee se, että ne tuomittiin ajoissa 43:10 ja 43:45. Molemmat rangaistukset pyörivät taululla samaan aikaan. SaiPa teki 3-0-maalin kahden miehen ylivoimalla näiden rangaistusten aikana.Lappeenrantalaiset pääsivät jatkamaan nousukurssiaan erikoisella kotivoitolla maalein 7–1 (0–0, 0–0, 7–1).

Pudotuspeliviivan alle hiipumassa olevien turkulaisten pää ei kestänyt Tomi Leivon (1+1) ja Jesse Mankisen peräkkäisissä vaihdoissa päätöserän alussa tekemiä maaleja. Suurimman osan päätöserästä jäähypenkillä istui neljä tai viisi tepsiläistä, joista kaiken lisäksi Radek Smolenak ja Niclas Lucenius lensivät suihkuun pelirangaistuksella.

– Meillä yläpää kesti, ja siitä onnistumiset syntyivätkin, kiteytti SaiPan valmentaja Pekka Tirkkonen.

Neljästä kymmenminuuttisen ottaneesta TPS:n pelaajasta Ryan Lasch jäi vielä pukukopin ovelle taputtamaan ohi meneville tuomareille.

SaiPan keskushyökkääjä David McIntyre (3+0) teki tyylipuhtaan hattutempun kolmella peräkkäisellä osumalla, joista kaksi syntyi kahden pelaajan ylivoimalla ja yksi siirretyn turkulaisrangaistuksen aikana.

IS-tähdet:

Dave McIntyre, SaiPa 3

Jussi Markkanen, SaiPa 2

Sam Lofquist, SaiPa 1