Mannisen kolumni: Ylen HJK-konsepti kaipaa parannuksia - Urheilu - Ilta-Sanomat

Pilatut palat

Ylen Mestarien liiga -pakettiin voi aina luottaa, muihin tv-peleihin ei.

28.8.2014 11:00

Aivan aluksi haluaisin kiittää Yleisradiota siitä, että se näyttää Rapid-pelin. Oivallista julkista palvelua.

Ja kun aivan alkuun päästiin, haluaisin kiittää Yleä Mestarien liigasta. Tiistai-illat ovat maksukanavattomalle penkkiurheilijasaurukselle hapokas tuulahdus huipulta. Se oli pelkkä mittatappio, että viime tiistain Pukki-jahti päätyi hutiin.

Ylen Mestarit liigassa -pakettiin voi luottaa, meni syteen tai saveen, ja välillä menee. Aina ei ehdi katsoa alusta asti, mutta vakavat menetykset saa paikattua tauolla tai pelin jälkeen.

Niinpä uskallan nöyrästi ehdottaa parannuksia Ylen HJK-konseptiin, joka taitaa olla käytössä myös Helmareissa, U21-peleissä ja kai Huuhkajissakin.

Avainsana on luottamus. Voinko luottaa siihen, että jos missaa maalin tai puheenaiheen, näen sen pelin päätyttyä? Mestarien liigassa vastaus on kyllä, näissä muissa tv-peleissä ei. En voi luottaa.

 Kaipaan tietoa, en fiilistelyä.

Esimerkki elävästä elämästä: Taloyhtiön saunavuoro ei jousta, mutta lauteelta palautuu puolessa tunnissa sohvalle. Rapidin maali ja HJK:n tasoitus osuivat tähän »löylyaukkoon». Poikani ja Twitter kertoivat Rapidin maalissa puheenaiheen olleen Nikolai Alhon kantapääsyöttö.

LEIKKAUS heinäkuun APOEL-peliin. Katselin Puulan saaressa ensimmäistä jaksoa, kun tilanteessa 2–0 tuli tekstari Päijänteen Hessulta: arktisten kahlaajien läpilento oli käynnistynyt; kuiria, tylliä, sirriä, kurmitsaa viuhtoi taivaalla.

Hölkkäsin kaukoputken kanssa laiturille, mutta kun kolmeen varttiin ei näkynyt ensimmäistäkään pitkokoipista tai -nokkaista, palasin tv:lle. Poikani ja Twitter kertoivat puheenaiheen olevan Kandjin ulosajo. Odotin näkeväni sen pelin jälkeen. En nähnyt. Ne APOELin maalitkin näytettiin hengästyttävän lyhyinä »musiikkivideoina».

Ei, ei, ei! Kaipaan tietoa, en fiilistelyä.

Julkisen palvelun Ylen pitäisi välittää Kaarlo Nordenstrengin ja Pertti Hemanuksen hengessä objektiivista tietoa ja kuvaa maaleista, ulosajoista, hylätyistä maaleista ja naispuolisista viuhahtajista, jotta yle-verotetut kansalaiset voivat muodostaa niistä oman käsityksensä.

Näyttikö Yle pelin jälkeen Alhon kantapääsyötön? Ei. Schaub tuli tyhjyydestä, ampui maalin ja musiikki svengasi kuin tanssitautinen hirvi tai disco-Kottila.

HJK:N europelien »kummolahinnoittelusta» tuli mieleen viime vuoden toukokuu. Ostin lippua TPS-peliin ja olin varannut, kuten äiti on aina neuvonut, tasarahan. Sepä ei riittänyt, sillä peli kuului erikoismaksuluokkaan...

Kaikki tietävät, millaisen kauden TPS sen jälkeen pelasi. Hyvitetäänkö erikoismaksu jossain tulevassa lipussa?

PS. Voisiko Soneran aurinkokatsomoon merkitä selvemmin, mitkä ovat kausikorttipaikkoja. Sählinkiä syntyy aina, jos väkeä on paljon. Sinänsä on hyvä, ettei sarjapeleihin myydä paikkalippuja.

Ilta-Sanomat 28.8.2014

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?