NFL: Entinen NFL-tähti avoimena: ”Olin valmis tappamaan” - Urheilu - Ilta-Sanomat

Entinen NFL-tähti avoimena: ”Olin valmis tappamaan”

Oakland Raidersin tukimies Rolando McClain päätti lopettaa NFL-uransa ennen todellisen katastrofin iskemistä.

1.11.2013 7:45

Aina miljoonat ja urheilutähteys eivät takaa onnellista siviilielämää. Oakland Raidersia koko NFL-uransa edustanut Rolando McClain päätti lopettaa uransa ennen kuluvan kauden alkua, vain 23 vuoden iässä.

Ongelmat siviilissä ovat riivanneet McClainia, ja hän pelkäsi pahinta.

- Oloni oli kuin Aaron Hernandezilla, McClain avautui ESPN The Magazinessa.

New England Patriotsin tähti Hernandez istuu parhaillaan vankilassa odottamassa murhaoikeudenkäyntinsä alkamista.

- Tuntui, kuin olisin halunnut tappaa jonkun ihmisen.

Haastattelussa McClain kertoo, että ympäristön paine iski kovaa heti sen jälkeen, kun hänet varattiin liigaan vuonna 2010. McClain tienasi urallaan yli 23 miljoonaa dollaria. Ystävät ja perhe painostivat jatkuvasti rahan kiilto silmissä. McClain kertoo tuhlanneensa heti sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen melkein 600 000 dollaria enimmäkseen autoihin tyydyttäkseen lähipiirin rahanhimoa.

Siviilissä vaikeudet seurasivat pian perässä. Hänet pidätettiin ampumatapauksen yhteydessä joulukuussa 2011, 2013 siitä, että hänen autonsa ikkunat olivat liian tummennetut. Kaiken lisäksi hän antoi poliisille väärän nimen pidätystilanteessa.

McClain ehti jo talvella solmia sopimuksen mestarijoukkue Baltimore Ravensin kanssa. Hänet pidätettiin pian tämän jälkeen uudestaan. Sitä seurasi lopettamispäätös.

- Jos olisin jatkanut samalla polulla, olisin päätynyt häkkiin. Se olisi ollut ainoa mahdollinen vaihtoehto.

- En ole käynyt terapiassa. En tiedä olenko valmis tajuamaan miksi olin niin täynnä vihaa.

McClain oli Raidersin ensimmäisen kierroksen varaus vuonna 2010 ja hänestä odotettiin Raidersin kantavia voimia vuosiksi eteenpäin. Hän pelasi ajoittain hyvin, mutta siviilivaikeuksien alettua heikkenivät otteet myös kentällä. Pelaaja kertoi ESPN:lle myös, että lopettamispäätöksen jälkeen hänen elämänsä on rauhoittunut. Paluu NFL:ään on yhä mahdollinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?