IS-analyysi: Ferrarin vauhti ei riitä voittoon - Urheilu - Ilta-Sanomat

IS-analyysi: Ferrarin vauhti ei riitä voittoon

Kimi Räikkösellä on sunnuntaina Italian GP:ssä edessään mahdoton tehtävä. Kolmannesta lähtörivistä ei F1-kilpailuja enää nykyisin voiteta.

8.9.2007 19:38

Heinäkuun alussa Räikkönen nousi kolmannesta ruudusta voittoon Magny-Coursissa. Se on ainoa kerta, kun tänä vuonna on voitettu eturivin takaa.

Ferrarin vauhti ei Monzassa riitä McLarenin lyömiseen. Siltä tilanne vaikutti jo viime viikon testeissä, ja käsitys McLarenin vahvuudesta on vain vankistunut tänä viikonloppuna.

Kilpailussa McLarenin ja Ferrarin ero ei kuitenkaan todennäköisesti ole niin suuri kuin aika-ajoissa. Ferrari häviää McLarenille etenkin reunakivien ylityksissä ja jarrutuksissa. McLaren MP4-22 käyttäytyy tällä hetkellä paljon rauhallisemmin.

Jopa kolmanneksi nouseminen edellyttää Räikköseltä erinomaista onnistumista. Vara-auto on aina vain vara-auto, vaikka Räikkösellä onkin nyt käytössään sama runko, jolla hän voitti heinäkuussa Magny-Coursissa ja Silverstonessa.

McLarenit ovat nopeita ja luotettavia, ja lisäksi Räikkösen edessä on jälleen tallikaveri Felipe Massa, jonka Kimi voi ohittaa ainoastaan varikkokäyntien aikana.

Jos Räikkönen ei pääse nopeasti ohi Nick Heidfeldista, hänen kilpailunsa on heti pilalla. Räikkösen lähtöruutu on puhtaammalla puolella rataa, mutta BMW-Sauberissa on erinomainen starttisysteemi.

Kilpailun ensimmäinen kierros MM-sarjan nopeimmalla radalla on paha. Etenkin ennen toista shikaania vauhdit nousevat huimiksi, ja joka vuosi joku yrittää siinä paikassa kamikaze-ohitusta.

- Siitä tulee koko kauden vaarallisin kierros, Red Bull -kuljettaja Mark Webber sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?