Aki berg jatkaa TPS:ssa 2012 asti - Urheilu - Ilta-Sanomat

Aki berg jatkaa TPS:ssa 2012 asti

Turun Palloseura ja puolustaja Aki Berg solmivat keskiviikkona uuden kolmevuotisen jatkosopimuksen. Bergillä alkoi vanhan sopimuksen viimeinen vuosi, mutta sitä muutettiin hyvissä ajoin jatkumaan aina kevääseen 2012 asti.

TPS:n pelit päättyivät lyhyeen viime keväänä. Aki Berg (oik.) uskoo joukkueen menestyvän paremmin ensi kaudella.

30.7.2008 17:17

Berg on mielissään pitkästä jatkosopimuksesta. Paluu NHL-jäiltä takaisin synnyinsijoille syntyi alun perinkin sillä ajatuksella, että koti pysyy Turun suunnalla.

- Rymättylään oli helppo asettua, ja koko perhe on viihtynyt erinomaisesti. Jatkosopimus TPS:n kanssa oli siltäkin kannalta erittäin mieluisa tehdä, Berg kertoo seuran tiedotteessa.

31-vuotiaalla Bergillä on takanaan pitkä ja menestyksekäs ura. Kasvattajaseuransa TPS:n riveissä hän on saavuttanut Suomen mestaruuden vuonna 1999. Liigauran 127 ottelussa Berg on tehnyt pisteet 13 + 35 = 48. Viime kaudella Berg kärsi olkapäävammasta, joka piti hänet sivussa pitkälle alkuvuoteen asti.

- Viime vuodesta jäi hieman hampaankoloon. Loukkaantuminen pilasi melkein koko kauden, ja homma loppui hieman liian lyhyeen koko joukkueelta. Tulevina kausina on keväisin tarkoitus pelata aika lailla pitempään, puolustajajärkäle maalailee.

NHL:ssä Berg on pelannut 606 runkosarjaottelua edustaen Los Angelesia ja Torontoa. Berg on kuulunut myös maajoukkueen vakiokalustoon. Hän on edustanut Suomea kolmissa olympiakisoissa ja kuusissa MM-kisoissa sekä kerran World Cupissa. Palkintokaapissa maajoukkueuralta on olympiahopea, olympiapronssi, kaksi MM-hopeaa ja pronssia sekä World Cupin hopea.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?