Adoptiolapsen juhlat kuularingissä - Urheilu - Ilta-Sanomat

Adoptiolapsen juhlat kuularingissä

Kuulakisoja läpi kesän julmalla otteella hallinnut Reese Hoffa, 29, juhli vihdoin myös arvokisoissa. Hoffa voitti hurjalla tuloksella 22,04. Aiemmin vain Sveitsin Wernër Günthör on työntänyt MM-kisoissa yli 22 metriä, Roomassa 1987.

Reese Hoffa tuuletti oikein kunnolla ensimmäistä arvokisamestaruuttaan.­

25.8.2007 16:41

Hoffa on kuulunut maailman kärkityöntäjiin vuosia, mutta joko karsiutunut arvokisoista tai epäonnistunut niissä, kuten Ateenan olympiakisoissa 2004, kun hän jäi Olympiassa ilman tulosta.Osakan kuulafinaalin kulusta saatiin viitteitä jo 3. tätä kuuta Crystal Palacessa. Hoffa latasi Lontoon GP-kisassa maailman tilastokärjen 22,43, jolla meni kaikkien aikojen tilastossa 11:nneksi.Helsingin maailmanmestari Adam Nelson otti Osakassa hopeaa (21,61) ja Valko-Venäjän Andrei Mihnevitsh pronssia (21,27).

Hoffa on tällä kaudella kilpaillut 18 kertaa ja jäänyt vain kolmesti alle 21 metrin, niistäkin kerran kyseenalaisesti yliastutuksi tuomitun työnnön takia. Kentuckyssa syntyneen Hoffan elämäntarina on osin murheellinen. Teiniäiti antoi 4-vuotiaan Reesen ja tämän 6-vuotiaan isoveljen adoptoitaviksi. Veljekset sijoitettiin eri paikkoihin. Tätä ennen pojat olivat onnistuneet sytkärileikeissä polttamaan kotinsa.Don Babbittin valmentama Hoffa asuu vaimonsa kanssa Georgian Athensissa ja käy vapaa-ajallaan läiskimässä golfia. Kuulan lisäksi Hoffan käteen sopii Rubikin kuutio, jonka ratkaisemisessa mies on supernopea.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?