STT-käräjät: Leppävuoren asianajaja vaati koko esitutkinta-aineistoa salaiseksi - Urheilu - Ilta-Sanomat

STT-käräjät: Leppävuoren asianajaja vaati koko esitutkinta-aineistoa salaiseksi

STT:n dopingjutun käsittely on alkanut Helsingin käräjäoikeudessa. IS seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä.

30.3.2011 6:16 | Päivitetty 30.3.2011 11:30

Helsingin käräjäoikeus ei suostunut vaatimukseen niin sanotun STT-oikeudenkäynnin salaamisesta. Vaatimuksen oikeudenkäynnin salaamisesta esitti Hiihtoliiton entisen lajijohtajan Antti Leppävuoren asianajaja Ari Korhonen. Oikeudenkäynnissä Leppävuorta, Pekka Vähäsöyrinkiä, Jari Räsästä ja Jari Piiraista syytetään oikeuden harhauttamisessa STT:n dopinguutisointia koskeneissa aikaisemmissa jutuissa. Korhonen vaati, että koko oikeudenkäynti ja kaikki esitutkinta-aineisto pitäisi julistaa salaiseksi aina tuomion antamiseen asti. Korhonen perusteli vaatimusta sillä, että hänen mielestään suomalaiset tiedotusvälineet ovat vaikuttaneet asian käsittelyyn. 

- Vastaaja Leppävuori katsoo, että hän ei saa Euroopan ihmisoikeussopimuksen kuudennen artiklan mukaista puolueetonta oikeudenkäyntiä, koska vastapuolena on STT ja sitä kautta Suomen suurimmat mediatalot, Korhonen sanoi.

- He ovat pystyneet informoimaan tapauksesta hyvin yksipuolisella tavalla jo useita kuukausia. Tässä ei ikään kuin nähdä metsää puilta. Piiraisen, Räsäsen ja Vähäsöyringin asianajajat jättivät asian oikeuden ratkaistavaksi. Ennen oikeudenkäyntiä Korhonen suostui vain YLEn haastatteluun kuultuaan toimittajalta, että YLE ei kuulu STT:n omistajiin.

Vastaajat kiistävät kaikki syytteet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?