Valtteri Bottas pettyi kakkossijaan - Urheilu - Ilta-Sanomat

Formulalupaus pettyi kakkossijaan

Formula kolmosten Eurosarjan viimeistä edellinen kilpailu toi suomalaiskuljettaja Valtteri Bottakselle kakkossijan, joka pitää elossa toiveet koko sarjan hopeatilasta sunnuntaiseen päätöskilpailuun.

Valtteri Bottas ajoi toiseksi Hockenheimissa.

16.10.2010 16:27

Bottas hävisi Hockenheimin radalla vesisateessa ajetun kisan voittaneelle Italian Edoardo Mortaralle 1,79 sekuntia, ja pettyi tiukkaan tappioon.

- Olisin tarvinnut voiton tuomia pisteitä. Lukkojarrutuksen jälkeen en halunnut enää hyökätä lainkaan. Vesisuihkussa ei nähnyt mitään, kisan loppuvaiheiden lukkojarrutukseen voittosaumat hukannut Bottas selvitti.

Bottas piti kakkossijansa helposti, sillä eroa saksalaiseen Marco Wittmanniin jäi yli kuusi sekuntia. Kokonaispisteissä Wittmann on ennen päätöskisaa kuusi pistettä Bottasta edellä. Kaudella seitsemän kisaa jo voittanut Mortara varmisti mestaruuden jo kuukausi sitten.Sarjan toinen suomalaisajaja Matias Laine oli kymmenes.

- Auton sadekelin säädöt olivat hakusessa ja näyttää siltä, että ero kärkeen vain kasvoi näissä olosuhteissa. Täytyy myös myöntää, että omakin kokemus sateella on jäänyt aika vähäiseksi. Tämä oli kauden ensimmäinen vesikelin kisa, Laine totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?