Kimistä käydään kovaa kisaa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Kimistä käydään kovaa kisaa

McLaren pelkää menettävänsä Kimi Räikkösen ensi formulakauden jälkeen. Suomalaisen sopimus päättyy vuonna 2006 ja tallipäällikkö Ron Dennis on jo käynnistänyt jatkosopimusneuvottelut Räikkösen kanssa.

21.7.2005 0:00

Kilpailu suomalaisen palveluksista on kovaa. Dennis paljasti, että McLarenin pahimmat kilpakumppanit Ferrari ja Renault ovat myös Räikkösen kannoilla.

Räikkösen ja tallin suhdetta on viime aikoina rasittanut McLarenin epäluotettavuus. Kimi on voittanut neljänä McLaren-kautenaan viisi GP-kisaa, mutta mahdollisuuksia paljon parempaankin olisi ollut.

Aivan liian usein McLarenin auto on pettänyt kesken kisan, ja F1-sarjan nopein kuljettaja on joutunut katsomaan toisten juhlia palkintopallilla.

Dennis joutuukin vetoamaan F1-historiaan, kun hän yrittää perustella Räikköselle sitä, miksi hänen kannattaa jatkaa McLarenilla.

- Menneisyydestä löytyy paljon esimerkkejä kuljettajista, jotka ovat vaihtaneet tallista toiseen maailmanmestaruutta jahdatakseen. Harva heistä on kuitenkaan koskaan voittanut MM-titteliä, Dennis sanoi McLarenin sponsorin Tag-Heuerin nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

- Otetaan esimerkiksi vaikka Chris Amon. Hän etsi aina parasta tallia, mutta valitsi aina väärin.

- Ayrton Senna, Alain Prost ja Mika Häkkinen ovat todistaneet, että pitkään McLarenilla viihtyvät kuskit menestyvät parhaiten, Dennis kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?