Etiopian neloisvoitto jää haaveeksi - Urheilu - Ilta-Sanomat

Etiopian neloisvoitto jää haaveeksi

Etiopian naisjuoksijoilla oli neloisvoittoon tähtäävä taktiikka laadittuna naisten 5 000 metrille Osakan MM-kisoissa. Sitä ei kyetä käyttämään, sillä Tirunesh Dibaba ei vatsavaivojensa takia juokse kilpailua. Juoksija kuvaili itse vaivojaan krampeiksi.

28.8.2007 9:54

Etiopian väreissä naisten vitosen juoksevat Meseret Defar, Meselech Melkamu ja Gelete Burka.

- Uskon Meseretin, Geleten ja Meselechin juoksevan hyvin, Dibaba totesi Etiopian liiton tiedotteessa.

Dibaban ja Defarin kohtaamisen piti olla yksi MM-kisojen mielenkiintoisimmista hetkistä. Dibaban piti taistella 5 000 metrillä kolmannesta mestaruudestaan. Päätös jäädä pois vitoselta oli kova myös siksi, että hän menettää mahdollisuuden olla ensimmäinen naisjuoksija, joka on voittanut peräkkäisissä MM-kisoissa 5 000 ja 10 000 metriä.

Hallikauden jälkeen Dibaba on juossut vain kaksi 5 000 metrin kilpailua ennen sunnuntaista MM-kisojen kymppiä, jonka hän voitti kovista krampeista huolimatta. Defar taas juoksi 5 000 metrin ME:n 14.16,63 Oslossa kesäkuussa ja on matkan hallitseva olympiavoittaja.

- Kympin voitto on yksi arvokkaimmista, jonka olen juossut, Dibaba totesi viitaten koviin kipuihin.

Etiopialaiskaksikon keskinäisistä suhteista on viime vuosina kirjoitettu paljon kaikenlaista. Dibaban mukaan juoksijoiden välit ovat hyvässä kunnossa.

- Radalla ja harjoituksissa olemme kovia kilpailijoita, mutta muuten ystäviä, Dibaba kuvasi kaksikon suhdetta, jota ei pilannut edes se, että Defar kukisti Dibaban viime kesänä Berliinissä Kultaisen liigan kauden viimeisessä kilpailussa 5 000 metrillä ja pudotti hänet jättipotin tavoittelijoiden joukossa.

- Se asia on jo unohdettu, Dibaba totesi.

Naisten vitosen alkuerät juostaan keskiviikkona.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?