Vancouver 2010: Riitta-Liisa Roponen ja Riikka Sarasoja finaaliin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Roponen kaatui - Suomi sinnitteli silti finaaliin

Riikka Sarasoja myönsi parisprintin alkuerien jälkeen, että jännitys-sana sai uuden merkityksen lauantai-iltana, kun hän sai kuulla hiihtävänsä parisprintin olympiakilpailussa.

Riitta-Liisa Roponen kaatui naisten parisprintin alkukarsinnassa.­

22.2.2010 21:46 | Päivitetty 22.2.2010 22:28

Sarasojalle heltisi paikka joukkueessa, kun Aino-Kaisa Saarinen halusi keventää olympiaurakkaansa ja Virpi Kuitusella oli ongelmia kurkun kanssa.

Sarasoja sai huokaista alkuerien jälkeen helpotuksesta, kun finaalipaikka yhdessä Riitta-Liisa Roposen kanssa heltisi aikavertailun kautta. Kaksikko jäi erässään kuudenneksi.

Myös miesten puolella kaksikko Ville Nousiainen-Lasse Paakkonen pyristeli karsinnasta jatkoon. He olivat omassa erässään viidensiä.

- Minulle huudettiin maastosta, että pitää olla viides. Meinasi loppusuoralla jo ketuttaa, kun tulin sitä kuudentena. Onneksi aika kuitenkin riitti, Sarasoja kertoi.

Hän kuvasi parisprinttiä kovaksi hommaksi. Naiset hiihtävät 1,4 kilometrin reitin vuorollaan kolme kertaa.

Roponen kävi kolmannella osuudellaan polvillaan nousussa, kun sotkeutui kilpakumppanin välineisiin ohitustilanteessa. Muilla osuuksillaan Roponen hiihti aivan kärkivauhtia.

Erien voittoon hiihtivät Ruotsi ja Ranska. Kello 23 alkavassa finaalissa hiihtää 10 paria, kahden alkuerän kolme parasta ja lisäksi neljä aikavertailun perusteella.

Ensimmäisestä erästä pääsivät jatkoon Ruotsin lisäksi Norjan, USA:n ja Kanadan parit. Suomen erästä finaaliin ylsivät myös voittaja Ranska, Italia, Saksa, Puola ja Venäjä.

- Tässä välissä hölkkäilen, hiihdän, lepään ja taas hiihdän, Sarasoja kuvasi palautumisohjelmaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?