Bolt pinkomassa tuplakultaan

rac

Julkaistu:

Usain Bolt otti askeleen lähemmäksi 100 ja 200 metrin olympiavoittoja Pekingin kisoissa. Jamaikainen voitti leikitellen 200 metrin välieränsä ajalla 20,09 ja varmisti siten hyvän radan keskiviikkoiseen finaaliin.

- En sanoisi, että hölkkäsin. Juoksin sen verran, että pääsen hyvistä asemista liikkeelle finaalissa, Bolt tuumi.

Bolt voitti Pekingissä sata metriä ME-ajalla 9,69. Hän juoksi aiemmin tänä vuonna Ateenassa 200 metrin ennätyksekseen 19,67. Aika kaatuu keskiviikkona varmasti, jos Bolt ei innostu pelleilemään juostessaan liikaa tai haparoi muuten.

- Juoksen täsmälleen niin lujaa kuin ikinä pystyn, Bolt totesi lempimatkansa olympiafinaalista.

- Mitä hauskanpitoon tulee, olen sitä mieltä, ettei tätä (juoksemista) pidä ottaa liian vakavasti. Hauskaahan tämä pitää olla, Bolt torppasi utelut jatkuvasta pienestä pelleilystään ennen kisaa.

Vuosi sitten Osakan MM-kisoissa Bolt oli 200 metrin finaalissa toinen Yhdysvaltain Tyson Gayn jäljessä. Pekingin olympialaisissa jamaikalaisella ei ole varteenotettavaa haastajaa.

Tiistain välierin toiseksi nopeimman ajan juoksi Hollannin Antillien Churandy Martina, joka paranteli ennätyksiään Pekingissä sadalla metrillä. Välierissä hän pudotti 200 metrin ennätyksensä lukemiin 20,11 ja taistelee finaalista mitalista amerikkalaisten Wallace Spearmonin (välierissä 20,14), Shawn Crawfordin (20,12) ja Walter Dixin (20,19) kanssa.

- Crawfordin ja Dixin meno näyttää hyvältä, Spearmon linjasi mitalitaistelua.

Jos Bolt voittaa Pekingin olympialaisissa 100 ja 200 metriä, hänestä tulee ensimmäinen siihen samoissa olympiakisoissa pystynyt miesjuoksija sitten Carl Lewisin, joka voitti tuplan Los Angelesissa 1984.