Tourin kakkosetapilla jättikolari - Urheilu - Ilta-Sanomat

Tourin kakkosetapilla jättikolari

Ranskan ympäriajon tänään ajettu toinen etappi Ranskan Dunkerguesta ja Belgian Gentiin sisälsi suurta dramatiikkaa, kun vain muutama kilometri ennen maalia suuri joukko pyöräilijöitä kolaroi keskenään. Pääjoukossa tapahtunut kolari aiheutti noin 30 pyöräilijän kaatumisen ja tien tukkeutumisen.

Belgian Gert Steegmans (oik.) tuuletti kotimaahansa päättyneen, dramaattisen etapin voittoa.

9.7.2007 18:51

Yksi kolarissa kaatuneista oli Touria johtava sveitsiläinen Fabian Cancellara, joka loukkasi kaatumisessa kätensä, mutta pystyi ajamaan etapin kuitenkin loppuun, säilyttäen johtajan keltaisen paidan itsellään. Cancellaran jatko ympäriajossa on kuitenkin vielä epäselvää.

Noin kymmenen pyöräilijän ryhmä selvisi kolarista ehjin nahoin ja se pääsi ratkomaan keskenään etapin voiton. Tiukan kiritaistelun päätteeksi 168,5 kilometriä pitkän etapin nopein oli Belgian Gert Steegmans, ennen Steegmansin tavoin Quickstep-tallia edustavaa belgialaista Tom Boonenia. Kolmas etapilla oli italialainen Filippo Pozzato.

Suurkolarin takia paikalleen pysähtynyt pääjoukko saapui maaliin reilusti kärjen jälkeen. Kaikki etapin ajaneet pyöräilijät saivat kuitenkin etapilta saman ajan kuin voittaja, sillä kolari tapahtui etapin viimeisen kolmen kilometrin aikana, ja kansainvälisten sääntöjen mukaan tällöin kaikille osanottajille tulee antaa sama aika voittajan kanssa.

Suomen Kjell Carlström sijoittui etapilla sijalle 97 säilyttäen näin 115. sijansa kokonaiskilpailunsa. Eroa kokonaiskilpailun kärkeen on 1.01 minuuttia.

Tiistain etapilla ajetaan Belgiasta takaisin Ranskan puolelle. Matka Waregemista Compiègneen on 236,5 kilometriä. Etappi on ympäriajon pisin.

Huomisen etappi Waregemista Compiègneen.

Tiistain etapin profiili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?