Saksa suree Robert Enken kuolemaa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Saksan jalkapallomaajoukkue suree ykkösvahtinsa poismenoa

Saksan maajoukkuevahti Robert Enke, 32, kuoli tiistaina illalla oman käden kautta.

Robert Enke.­

11.11.2009 12:50

Saksan maajoukkue on peruuttanut kaikki harjoituksensa toistaiseksi. Joukkueen piti harjoitella keskiviikkona, mutta Saksan jalkapalloliitto DFB ilmoitti toisin.

Liiton johtaja Theo Zwanziger välitti osanottonsa omaisille:

- Robert Enke oli mahtava persoona, joka joutui kärsimään kohtalon kovista iskuista. Zwanziger sanoi.

Enke kuoli tiistai-iltana hypättyään sillalta junan alle lähellä Hannoveria.

Enken joukkuetoverit olivat aikaisemmin epäilleet pelaajan kärsivän masennuksesta. Enken tytär Lara kuoli vuonna 2006 sydänvaivoihin. Enke itse oli juuri toipunut bakteerien aiheuttamasta vatsatulehduksesta, jonka takia hän oli sivussa peleistä noin kaksi kuukautta.

Saksalla on kalenterissaan lauantaina ystävyysottelu Chileä vastaan, mutta Enken kuoleman takia ottelu saatetaan perua. Maajoukkueen pelaajisto on surun murtama.

- Olen shokissa. En tiedä mitä sanoa, maajoukkueen kapteeni Michael Ballack kommentoi Bildille.

Saksassa on jo aiemmin keskusteltu urheilijoihin kohdistuvasta paineesta, jonka on arveltu aiheuttavan masennusta pelaajien keskuudessa.

Muun muassa Saksan maajoukkueen entinen tähti Sebastian Deisler on kertonut vaikeista ajoistaan pelaajana. Myös Englannin maajoukkuemaalivahti David James on kertonut kohtuuttomasta paineesta, joka maalivahteihin kohdistuu.

Hannoverin kaupunki suree tähtensä kuolemaa. Fanit ovat tuoneet kukkia ja kynttilöitä stadionille kapteeninsa muistoksi, joka palveli seuraa vuodesta 2004.

Enken poismeno on huomioitu myös maailmalla. FC Barcelona kunnioitti entistä pelaajaansa hiljaisella hetkellä ennen Espanjan cup-ottelua tiistaina. Myös La Ligan joukkue Tenerife kunnioittaa Enken muistoa seuraavassa ottelussaa pitämällä hiljaisen hetken ja pelaamalla surunauhoissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?