Allianssi taistelee viimeiseen asti liigapaikasta - Urheilu - Ilta-Sanomat

Allianssi taistelee viimeiseen asti liigapaikasta

Jalkapalloseura AC Allianssi aikoo taistella viimeiseen asti paikastaan Veikkausliigassa.

5.4.2006 10:56 | Päivitetty 5.4.2006 0:00

Urheilun oikeusturvalautakunta ehti jo hylätä Allianssin valituksen liigalisenssin epäämisestä, koska seuran taloudellinen tilanne ei täytä liigan kriteerejä.

AC Allianssi ry:n hallitus aikoo anoa lisenssin palautusta vielä Suomen palloliiton liittohallitukselta, joka kokoontuu perjantaina Kemissä. Allianssi katsoo edelleen olevansa liigalisenssikelpoinen.

Allianssin puheenjohtajan Erkki Salon mukaan lisenssin epääminen on niin vakava asia, että Allianssi haluaa päätöksen Suomen jalkapalloilun korkeimmalta taholta.

- Toivottavasti he futisihmisinä ymmärtäisivät tilanteemme, Salo toivoi.

Liittohallitus on aikaisemmin esittänyt mahdollisuuden, että Allianssi jatkaisi taivaltaan ensimmäisessä divisioonassa. Saloa ihmetyttää se, että heille tarjotaan Ykkösen paikkaa, vaikka sarjatasolle on aivan samat taloudelliset vaatimukset kuin liigaankin.

- Kyseessä on ennakkotapaus. Haluamme selvän selvityksen siitä, että millä vaatimuksilla liigassa ja Ykkösessä pelataan.

Allianssin tulevaisuus on hyvin pitkälti kiinni sarjatasosta. Jos Allianssi ei pelaa liigassa, suurin osa joukkueen solmimista yhteistyösopimuksista purkaantuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?