Alex Rodriguez kiistää dopingsyytökset - Urheilu - Ilta-Sanomat

Alex Rodriguez kiistää dopingsyytökset

Maapallon parhaiten palkattu baseballpelaaja Alex Rodriguez kiistää vihjailut dopingista. Vastikään kaikkien aikojen rahakkaimman pelaajasopimuksen tehnyt Rodriguez sanoo, ettei ole syyllistynyt dopingiin.

17.12.2007 10:21

Rodriguezin 10-vuotinen sopimus New Yorkin mahtijoukkueen Yankeesin kanssa on arvoltaan 275 miljoonaa dollaria.

Rodriguez kertoi, ettei ole koskaan edes halunnut kokeilla dopingaineita. Rodriguezilta kysyttiin CBS:n 60 minuuttia-tv-ohjelmassa, oliko hän koskaan käyttänyt steroideja, kasvuhormonia tai muita suorituskykyä lisääviä aineita. Hän vastasi, että ei.

Entinen lyöjätähti Jose Canseco, joka on tunnustanut lääkkeiden käytön, ihmetteli, miksi Rodriguezin nimi puuttui vastikään julkaistusta Mitchellin raportista, jossa oli nimetty 80 dopingia käyttänyttä baseballpelaajaa. Cansecon mielestä raportti oli puutteellinen.

- Ihmettelin, miksi hänen nimensä puuttui, Canseco sanoi.

Rodriguez on baseballin suurimpia tähtiä. Jos hän jatkaa kunnarien ja juoksujen takomista nykyisellä tahdilla, hänen sopimuksensa arvo nousee yli 300 miljoonan dollarin.

Rodriguez itse hämmentyi entisen senaattorin George Mitchellin kokoamasta nimilistasta.

- He ovat ystäviäni ja pelitovereitani. Olen hyvin pettynyt, jos tämä johtaa jatkotoimiin. Baseball on saamassa ison iskun, ison mustan silmän, Rodriguez vertasi.

Rodriguezin ura alkoi vuonna 1993 Seattlessa.

- Onhan näistä huhuiltu, mutta koskaan en ole nähnyt mitään. Minulla ei ole todisteita. Rehellisesti sanottuna taisin olla myös aivan liian lapsellinen, jotta olisin ymmärtänyt niiden merkittävyyden, kun ensimmäisen kerran törmäsin näihin asioihin, Rodriguez sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?