Usain Bolt pyrähti lopussa löysäten 19,63

Julkaistu:

Usain Bolt ei välittänyt juosta tosissaan loppuun asti Lausannen gp-kilpailun 200 metriä. Ylivoimaisen voiton jamaikalainen vei silti kisaennätyksellä 19,63. Pekingissä olympiavoiton ME-ajalla 19,30 juossut Bolt kiihdytti kaarteessa muilta karkuun ja löysäsi sitten menoaan kymmenkunta metriä ennen maalia.

Boltin voittoaika Lausannessa syntyi 0,9 metriä sekunnissa puhkuneeseen vastatuuleen. Toiseksi viiletti Hollannin Antillien Churandy Martina ajalla 20,24 ja kolmanneksi Wallace Spearmon (20,54). Kaksikko juoksi olympiafinaalissa samat sijat, mutta tuli hylätyksi ratarikon takia.

Mainiossa vireessä oli Lausannessa myös Jamaikan Asafa Powell. Hän kiihdytti voiton sadalla metrillä komealla henkilökohtaisella ennätyksellään 9,72, joka vielä viime syksynä olisi ollut maailmanennätys. Pekingin olympiafinaalissa viidenneksi jääneen Powellin entinen ennätys oli 9,74.

Boltin Pekingin olympiafinaalissa tekemän sadan metrin ME:n 9,69 jälkeen Powell on Lausannen ajallaan kaikkien aikojen tilastossa toisena.

Toiseksi Lausannen pikamatkalla pyrähti Yhdysvaltain Walter Dix ajalla 9,92. Kolmas oli Jamaikan Nesta Carter ennätyksellään 9,98. Juoksussa oli myötätuulta vain 0,2 metriä sekunnissa.

Merritt ja Oliver
voittoihin

Varttimailin olympiavoittaja Yhdysvaltain Lashawn Merritt palasi omalle tasolleen Lausannessa tiistaina.

Zürichissä Kultaisen liigan kilpailussa heti olympialaisten jälkeen tuli takkiin Jeremy Warinerilta, mutta Lausannessa hän vei voiton hyvällä ajalla 43,98. Hyvin voimansa jakanut 400 metrin aitojen amerikkalainen olympiavoittaja Angelo Taylor oli toinen kauden parhaallaan 44,38.

110 metrin aidoissa olympiakisojen pronssimitalisti David Oliver vei voiton ajalla 13,02. Amerikkalaisaituri kukisti toisen kerran tällä kaudella ME-miehen ja olympiavoittajan Dayron Robles. Kuubalainen kolhi kuudetta aitaa ja juoksi päin kahdeksatta aitaa ja oli toinen ajalla 13,17.

Naisten sadalla metrillä jamaikalainen olympiavoittaja Shelly-Ann Fraser piti pintansa kovatasoista kilpailijakaartia vastaan ja voitti tuulettomassa säässä (+,0,2 m/s) ajalla 11,03. Maajoukkuetoveri Kerron Stewart oli toinen (11,06).

Maria Abakumova sai revanssin Pekingin olympiakisojen naisten keihäsfinaalin kaksintaistelusta Tshekki Barbora Spotakovaa vastaan. Hopealle olympialaisissa jäänyt Abakumova voitti Lausannen kisan tuloksella 66,09. Pekingissä EE:n 71,42 heittänyt Spotakova oli neljäs tuloksella 62,24.

Keihäskisan kakkonen oli Saksan Steffi Nerius (64,47) ja ennen Christina Obergföliä (63,79). Naisten pituuskilpailussa Portugalin Naide Gomes vei voiton tuloksella 677.