Poliisi aloittaa lahjusskandaalin tutkimisen - Urheilu - Ilta-Sanomat

Poliisi aloittaa lahjusskandaalin tutkimisen

Poliisi aloittaa kotimaisen jalkapallon lahjusjupakan esitutkinnan. Tutkinnassa yritetään selvittää, onko pelaajien kanssa tehty hämäriä sopimuksia ja onko otteluiden lopputuloksiin yritetty vaikuttaa epärehellisin keinoin.

4.2.2006 0:00

Poliisi tutkii myös sitä, löytyykö otteluista sopimisen ja vedonlyönnin väliltä yhteys.

- Jos löytyy, silloin tutkimme petosta tai törkeää petosta, Helsingin rikospoliisin päällikkö, rikosylitarkastaja Jouko Salo sanoo.

Mikäli rahaa on käytetty runsaasti, kyse on mahdollisesti törkeästä petoksesta. Virallinen määritelmä puhuu "syytä epäillä rikosta" -perusteisesta rikostutkinnasta.

Poliisi ottaa oppia pesäpallon taannoisen sopupeliskandaalin rikostutkimuksista, koska suomalainen lainsäädäntö on sopupeliasioissa Salon mielestä puutteellinen.

- Tutkimukset ovat varsin hankalia. Alkuvaiheessa meidän tulee rajata pois monenlaisia moraaliseikkoja ja keskittyä siihen, mitä rikoksia on mahdollisesti tapahtunut, Salo totesi.

Helsingin poliisin rikososaston talous- ja omaisuusrikosyksikkö tutkii juttua toistaiseksi pienellä porukalla. Jos juttu paisuu, poliisi on valmis vahvistamaan joukkojaan huomattavasti.

Salon mukaan jutussa ei ole pidätetty ketään. Vasta poliisin esitutkinnan jälkeen virallinen syyttäjää päättää, nostetaanko asiassa syyte vai ei.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?