Havelange haluaa olympialaiset Rioon - Urheilu - Ilta-Sanomat

Havelange haluaa olympialaiset Rioon

Kansainvälisen jalkapalloliiton entinen puheenjohtaja ja Brasilian urheiluelämän mahtivaikuttaja Joao Havelange toivoo vuoden 2016 kesäolympialaisia kotimaallensa Rio de Janeirolle.

Rion olympiahakemus kerää vauhtia.

30.4.2009 12:19

- Minun iässäni urheilullisia tavoitteita ei valitettavasti enää ole. Mutta minulla on yksi toivomus: että Brasilia ja Etelä-Amerikka saavat olympia ja paralympiakisat.

Havelange, 92, puhui KOK:n tarkastusvaliokunnan jäsenille ennen kuin nämä aloittivat tutustumisen Rion olympiavalmisteluihin. Marokkolaisen olympiavoittajan Nawal el-Moutawakelin johtama arvioimisryhmä tapasi keskiviikkona Brasilian olympiahankkeen vetäjiä suljettujen ovien takana.

Brasilian urheiluministeri Orlando Silva korosti, että maan johto presidentti Luiz Inacio Lula da Silvaa myöten tukee täysin olympiahanketta.

Rion olympiahankkeen kustannusarvio on noin 11,6 miljardia dollaria eli noin 8,5 miljardia euroa. Rion olympiahankkeeseen liittyy olennaisesti jalkapalloilun vuoden 2014 MM-turnaus, joka pelataan Brasiliassa.

Jo MM-jalkapalloilun takia Rion hotelleja on määrä kohentaa, samoin turvatoimia ja julkista liikennettä.

Kaupungin johtajan Sergio Cabralin mukaan monet olympialaisiin liittyvät rakennushankkeet tehdään joka tapauksessa olympialaisten tulosta riippumatta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?