Vancouver 2010: Jevgeni Ustjugov voitti ampumahiihdon olympiakultaa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Ampumahiihdon olympiakulta Venäjälle nappisuorituksella

Kaikki napsahti kohdalleen Jevgeni Ustjugoville ampumahiihdon 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa Vancouverin olympialaisissa. Uran ensimmäistä olympiavoittoa siivitti puhdas ammunta ja rivakka hiihto, jolla venäläinen nousi kisan kärkeen vasta viimeisillä kilometreillä.

21.2.2010 23:07

Ustjugov oli ensimmäisen ammuntapaikan jälkeen kolmastoista, mutta jatkoi neljännen ammunnan jälkeen kohti maalia toiselta sijalta.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Martin Fourcade. Ranskalainen hävisi voittajalle 10,5 sekuntia vaikka kiersi matkalla sakkoringin kolmesti.

- Kisan alku oli todella vaikea. Kun ammuin ensimmäiseltä paikalta kaksi hutia, olin sitä mieltä, että mahdollisuudet mitaleille ovat menneet, mutta jatkoin silti taistelua ja tilanne alkoi näyttää koko ajan paremmalta, kun monet muut näyttivät väsyvän, ranskalainen kertaili.

Slovakian Pavol Hurajtin ampui puhtaasti ja johti kilpailua pitkään. Maalissa hänen oli tyytyminen pronssimitalin 16,6 sekuntia voittajalle jääneenä. Ustjugov nousi hänen ohitseen kilpailun viimeisillä kilometreillä.

Ustjugov tuli Whistlerin ampumahiihtokisoihin yhtenä suosikeista, vaikka uran paras arvokisasijoitus ennen olympiataistoja oli viime vuoden MM-kisojen viestin kuudes sija.

Kuluvan kauden maailmancupissa hän on kuitenkin ehtinyt voittaa kaksi kilpailua.

Yhteislähtökisan voitto oli hänelle ensimmäinen mitali Vancouverin olympialaisista.

Siviilissä Ustjugov, 24, on sotilas. Vapaa-aikanaan hän viihtyy alppihiihdon ja vuorikiipeilyn parissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?