Vancouver 2010: Olympialaiset minuutissa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Vancouver minuutissa - yön suomalaiset ja päivän ohjelma

LAUANTAIN VASTAISEN YÖN SUOMALAISET:

Aino-Kaisa Saarinen on valmis hyökkäämään päämatkalleen, naisten 30 kilometrin (p) yhteislähtökisaan.­

27.2.2010 8:15

Alppihiihto, naisten pujottelu:

Ikiaurinkoinen Tanja Poutiainen paukutteli isoon ääneen henskeleitä kisojen alla, mutta niin vai lipsahti mitali ulottumattomiin suurpujottelun tavoin myös pujottelussa. Poutiainen jätettiin Whistlerin lumituiskussa kuudenneksi. Voitton porhalsi saksalainen Maria Riesch. Suomen Sanni Leinonen laski ulos jo 1. kierroksella.

Lumilautailu, naisten parisuurpujottelu:

Suomen edustaja Ruotsalainen, Ilona etunimeltään, ei onnistunut tekemään "peetuja" ja nostattamaan entisestään lumilautailun hypeä Suomessa. "Peetujen" sijasta Ruotsalainen teki "kiirat" ja kaatui heti avauslaskunsa alussa. Se tiesi sitä, että olympiatie tyssähti karsintakisaan ja sijoitukseksi jäi 23:s.

Jääkiekko, miehet:

Päivän ehdoton kohokohta... eli ei. Leijonien piti taistella finaalipaikasta, 10 minuutissa siitä tulikin taistelu edes jollain tapaa kunniakkaasta tappiosta. Yhden erän rynnistys riitti Yhdysvalloille, joka naurettavan helposti irronneen 6-1-voiton turvin paineli T-72:n tavoin finaaliin. Suomi kohtaa pronssipelissä Slovakian. Suomen ainokaisen teki Antti Miettinen, jenkkien osumia ei enää jaksa edes kerrata.

SEURAAVAKSI TULESSA:

Klo 20: Alppihiihto, miesten pujottelu (2. kierros klo 23.45)

Se on sitten miesten puikkapäivä ja suomalaisista mukana lähinnä kokemuspointseja näistä kisoista hakeva Andreas Romar. Tahkoo kisoissa läpi kaikki miesten alpit, heikolla menestyksellä: toistaiseksi plakkarissa kaksi keskeytystä ja sijat 42 ja 30. Tänään odotettavissa jotakin keskeytyksen ja 30. sijan väliltä.

Klo 21.45: Hiihto, naiset 30 km (p) yhteislähtö

Nyt kun hiihtojen mitalipää saatiin naisten viestissä auki, Aino-Kaisa Saarinen puhkuu sulaa intohimoa saada kaappiin myös henkilökohtainen lätkyrä (ne ovat muuten näissä kisoissa hassun muhkuraisia, olette varmaan huomanneet). Tämä on Aikun päämatka ja kaikki on mahdollista. Kaikki. Suomalaisista myös Virpi Kuitunen, Riikka Sarasoja ja Krista Lähteenmäki lähtevät urakkaan mukaan. Myös Kuituselle 30 kilsan rutistus on näiden kisojen päämatka. Onko vain kahdesti kisoissa startannut Kuitunen valmiina yllätykseen?

Klo 05: Jääkiekko, miesten pronssiottelu (sunnuntaiaamu)

Olympiapronssi. Suomi. Slovakia. Kysymys kuuluu, miten Suomi on pystynyt kasaamaan kuuppansa painajaismaisen välieräottelun jälkeen? Ja nyt on kyse nimenomaan psyykkisestä puolesta. Tiiviin viisikkopelaamisen piti olla Leijonien sampo tässä(kin) turnauksessa, mutta etenkin eilisessä Yhdysvallat ottelussa kentällä huiteli Suomelta viisi miestä, ei viisikko. Nyt jos koskaan punnitaan Jukka Jalosen osaaminen henkisen valmennuksen puolella.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?