Litmasta ei piste lämmittänyt - Urheilu - Ilta-Sanomat

Litmasta ei piste lämmittänyt

Jalkapallomaajoukkueen kapteeni Jari Litmanen oli pettynyt harmilliseen tasapeliin köykäisen Armenian kanssa, mutta täysin maataan ei jalkapalloikoni myynyt.

7.10.2006 22:48

- Ei lämmitä tällä hetkellä, mutta tietysti ei täällä ole missään nimessä kenelläkään muullakaan helppoa. Belgia oli täällä ihan hätää kärsimässä, ja me kuitenkin hallitsimme tätä. Ei tämä mikään katastrofi ole, mutta eihän tulokseen voi olla tyytyväinen. Meillä kun oli maalipaikkoja, Litmanen summasi.

Surkea kenttä vaikutti pelaajista kenties eniten Suomen hyökkäystä pyörittävään Litmaseen. Tarkat, lyhyet syötöt jäivät maestron esityksestä uupumaan.

- Kenttä oli erittäin vaikea. Se ei vaikuttanut pelkästään syöttöihin, vaan myös liikkumiseen. Ei saanut otetta. Tiedostimme sen jo ennen peliä, mutta ei sitä pystynyt niin hyvin hallitsemaan.

Lyhytsyöttöpelin ohella vaikeaa oli myös pitkien pallojen yrittäminen. Pallot lähtivät pelissä mihin sattui.

- Pallo pomppi jo siinä vaiheessa, kun alkoi sitä pitkää syöttöä laittamaan, Litmanen kuittasi.

- Vähän erilaisella tyylillä lähdimme otteluun, kun oli kaksi puhdasta kärkipelaajaa. Avausjaksolla lyötiin vähän liikaa sitä pitkää, toisella yritimme pelata enemmän, Litmanen jatkoi.

Keskiviikon Kazakstan-otteluun Suomi lähtee epävarmoista asetelmista. Markus Heikkisen varoitus pitää hänet sivussa, mutta kentältä loukkaantuneina vaihdetut Mika Väyrynen (aivotärähdys?) ja Jonatan Johansson (reisirevähdys?) ovat vielä kuitenkin mahdollisia pelaamaan.

- No, Heikkinen on varmasti poissa. Johanssonin ja Väyrysen tilannetta seurataan, mutta onhan meillä pelaajia täällä. Sen takia on iso ryhmä mukana, kapteeni Litmanen sanoi.

Johanssonilla viilsi

Hienosti Puolaa ja Portugalia vastaan pelannut, Suomen ykköshyökkääjäksi noussut Johansson oli pelin jälkeen murheissaan. Oikeata takareittä koristi kosolti jäitä.

- Luulen, että se repesi. Täytyy nyt katsoa sunnuntaina, mutta pahalta vaikuttaa, Johansson valotti.

- Se tuntui heti. Olin aika väsynyt silloin jo, ja yritin spurtata, mutta viilsi heti.

Johansson heilutti verkkoa pelissä kahdesti, mutta laillisesti ei kertaakaan. Paitsiotuomiot veivät osumat.

- Joo, kaksi paitsiomaalia... Koko joukkueella oli neljä-viisi hyvää paikkaa, mutta Armenian maalivahti pelasi hyvän pelin. Emme päässeet myöskään paluupalloihin, Johansson kuvasi hyökkäystä.

- Pettynyt olen, tottakai. Pelillisesti ei niin paha ottelu. Pelasimme ihan ok, mutta maali jäi puuttumaan. Nyt ei vain mennyt, Johansson manasi.

(STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?