Kiina-ilmiö tulee tennikseen - Urheilu - Ilta-Sanomat

Kiina-ilmiö tulee tennikseen

Kymmenen vuotta sitten kiinalaispelaaja Li Fang matkasi yksin pelaamaan Ranskan avoimiin Pariisiin. Hänellä ei ollut mukana valmentajaa eikä joukkuetovereita. Hän hävisi ensimmäisen ottelunsa.

22.9.2005 0:00

Kymmenessä vuodessa on tapahtunut paljon.

Serena Williams yritti puolustaa tenniksen Kiinan avoimen mestaruusturnauksen voittoaan, mutta ei siitä tullut yhtään mitään.

Williams haaveilee paluusta maailmanlistan ykköseksi, mutta todellisuudessa hän häviää villillä kortilla turnaukseen mukaan päässeelle kiinalaisille Sun Tiantianille suoraan kahdessa erässä 6-2, 7-6.

23-vuotias Sun Tiantian otti Pekingin turnauksen toisen kierroksen ottelussa uransa kovimman päänahan, mutta ihan tuntematon suuruus hän ei ole. Tiantian on toistaiseksi menestynyt parhaiten nelinpelissä parinsa Li Tingin kanssa. He voittivat Kiinalle historiallisen naisten nelinpelin olympiakullan Ateenassa viime elokuussa.

- Tämä ottelu oli läpimurtoni. Huomasin, että minulla on mahdollisuus voittaa, ja onneksi pystyin käyttämään tilaisuuteni. Minulle on aiemminkin ollut hyvä mahdollisuus voittoon tärkeässä pelissä, mutta en silti ole onnistunut, Tiantian sanoo.

- Silti, en odottanut voittavani, mutta ei minun voittoni mikään ihme ole. Pelasin niin kuin muulloinkin. Voitto antaa minulle runsaasti itseluottamusta, He Nanista kotoisin oleva Sun Tiantian sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?