Suomalaisten ylivoima ei riittänyt MM-kultaan - Urheilu - Ilta-Sanomat

Suomalaisten ylivoima ei riittänyt MM-kultaan

Suomen huikea taso lumilautailussa näkyi perjantaina Sveitsin MM-kisoissa. Kaikki viisi suomalaista sijoittuivat big airin MM-finaalissa kuuden parhaan joukkoon, parhaina Antti Autti (hopeaa) ja Janne Korpi (pronssia).

Antti Autti nousi suomalaisista korkeimmalle, hopealle, big airin MM-finaalissa.­

20.1.2007 7:11

- Meikä käy ihan ylikierroksilla vielä. Kovatasoisin big air -kisa tänä vuonna, hopea maistuu ihan voitolta, Autti arvioi.

Hyvään makuun vaikutti omien onnistuneiden hyppyjen lisäksi se, että voittaja, Ranskan Mathieu Crepel, ansaitsi voittonsa ja kilpakumppaneiden kunnioituksen.

- Sen viimeinen finaalihyppy oli ihan mieletön, en ole ikinä nähnyt kenenkään pysyvän sitä temppua pystyssä. Pitää varmaan itsekin alkaa treenaamaan sitä.

Illalla oli sopivasti aikaa rikkoa juhlatunnelmissa lisää ennätyksiä.

- Istun just Jannen kanssa auton takakontissa, Autti selvitti nauraen.

Oli siihen syynsäkin: piti selvittää, kuinka monta suomalaista lökäpöksyä mahtuu yhteen Toyotaan? Kun MM-mitalistit tungetaan takaluukkuun, niin yhdeksän kappaletta. Ennätys sekin.

MM-kulta jäi suomalaisilta (vielä) saavuttamatta, mutta seuraava tilaisuus tulee jo lauantaina lumikourussa. Siinä kisassa ei taso ainakaan laske, eikä Crepel ole suomalaisten ainoa vastus.

- Vaikka voittaisikin Crepelin, niin siellä on silti kymmenen ihan hirmujätkää jonossa. Meikä ei ole tänä vuonna laskenut paippia kovin paljon, joten saa nähdä, mitä siitä tulee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?