Evilällä taas mitalinkiilto silmissä - Urheilu - Ilta-Sanomat

Evilällä taas mitalinkiilto silmissä

Tommi Evilä näkyi tiuhaan lehtien sivuilla ja eri televisio-ohjelmissa viime elokuussa saavuttamansa pituushypyn MM-pronssin jälkeen.

19.4.2006 10:21 | Päivitetty 19.4.2006 0:00

Talven aikana MM-sankari on tullut tiedotusvälineissä vastaan harvemmin. Se ei silti tarkoita, että Evilä olisi levännyt laakereillaan. Päinvastoin.

Ahkeran harjoittelun lomassa Evilä on muiden muassa työskennellyt sponsoriensa järjestämissä tilaisuuksissa. Eilen hän vieraili Helsingissä yleisurheilun GE Money Grand Prix'n tiedotustilaisuuden tähtenä.

- Onhan tässä tullut oltua aika paljon liesussa. Seuraavat kaksi ja puoli viikkoa kuluvat Portugalissa. Ensin vedetään muutama tosi kova harjoitus ja sen jälkeen hölkkäillään paljain jaloin rantahietikolla, lillutellaan meren aalloissa ja palautellaan, Evilä kertoi matkasuunnitelmistaan.

Etelän lämmössä vietetyn leirin jälkeen Evilä palaa kotimaahan totuttelemaan viileämpiin keleihin. Kilpailukautensa hän aloittaa toukokuun 27. päivänä Latvian Riiassa, ja sen jälkeen on vuorossa Kultaisen liigan avauskisa.

- Kesäkuun toisena päivänä hyppään Oslon kylmien vuonojen ääressä. Oslossa ei lämmin pasaati puhalla, Evilä ennustaa.

Evilällä on mahdollisuus kerätä suuri potti palkintorahoja ja komeita päänahkoja kesän aikana. Esimerkiksi Helsingin GP-kisassa on voittajalle luvassa 4500 euroa. Kultaisen liigan kuudessa osakilpailussa ykköspalkinto on siihen verrattuna noin kaksinkertainen.

Varsinkin Kultaisen liigan kisat ovat Evilälle tärkeitä, mutta kovimmat värinät hän saa silti muualta.

- Mulle arvokisat on se, mikä sytyttää. Tykkään arvokisojen ilmapiiristä ja siitä, että paremmuus ratkaistaan yhdessä kisassa. Siinä mitataan henkistä vahvuutta, Evilä sanoi.

Göteborgin elokuisiin EM-kisoihin hän lähtee kovin tavoittein.

- Tuloksella ei ole siellä mitään väliä, vaan ainoastaan sijoituksella. Sinne mennään mitalinkiilto silmissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?