Jörgen Jönsson juhli kolmesti - Urheilu - Ilta-Sanomat

Jörgen Jönsson juhli kolmesti

Ruotsin Jörgen Jönsson on ainoa jääkiekkoilija maailmassa, jolla on seuraava voittosarja samalta vuodelta: olympiakulta, maailmanmestaruus ja maan mestaruus.

22.5.2006 7:25 | Päivitetty 22.5.2006 7:56

Ruotsista tuli ensimmäinen maa, joka voittaa olympia- ja MM-kullan samana vuonna. Lisäksi Jönsson pääsi juhlimaan vielä Ruotsin mestaruutta Färjestadin riveissä huhtikuussa.

- Aivan uskomatonta! Tällainen asia oli korkeintaan fantasioissa. Itkin jäällä, kun loppusummeri soi, Jönsson tunnelmoi.

Jönssonin mukaan tunnetta vain lisäsi se, että hän voitti sekä olympia- että MM-kullan yhdessä pikkuveljensä Kennyn kanssa.

- Se antoi rutkasti lisävoimaa. Kasvoimme yhdessä. En koskaan voinut kuvitella, että olisimme tässä tilanteessa. Se on uskomaton etuoikeus, Jönsson sanoi.

Kaiken hyvän lisäksi Jönsson sai lyödä MM-finaalille lopullisen sinetin. Jönsson pääsi napauttamaan finaalin 4-0:aan toisen erän lopussa, kun tshekkipakki Tomas Kaberle antoi Jönssonille liikaa tilaa maalin edessä.

Viimeistään sen maalin jälkeen kaikki tiesivät, että kolmas erä on vain loppusummerin odottelua.

- Fantastinen turnaus. Olimme parempia ja parempia koko ajan, Jönsson kehui.

Pelin palkitsemistilaisuudet olivat Jönssonin perheen juhlaa. Kenny sai hakea kapteenin oikeudella MM-pystin ja kohottaa sen ensimmäisenä suorille käsille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?