Petter Solberg on ylipalkatuin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Petter Solberg on ylipalkatuin

Maksaisitko miljoonien vuosipalkkaa miehelle, joka ei ole voittanut yhtään MM-rallia kahteen ja puoleen vuoteen, joka häviää toistuvasti paljon huonommin palkatulle tallitoverilleen ja joka vielä haukkuu julkisesti autoaan?

Petter Solberg saa hyvää liksaa.­

26.1.2008 6:48 | Päivitetty 26.1.2008 8:19

Japanilainen Subaru-tehdas maksaa. Norjalainen Petter Solberg onnistui syksyllä 2006 neuvottelemaan itselleen monivuotisen sopimuksen, joka tuo hänelle noin kolmen miljoonan euron vuositulot. Se on hurjan paljon hänen viime aikoina saavuttamiinsa tuloksiin nähden.

Solbergin valtteina neuvotteluissa olivat hänen vuonna 2003 Subarulla voittamansa maailmanmestaruus sekä hänen maineensa fanien ja lehdistön rakastamana, aina hymyilevänä velikultana.

Solbergia paremmin MM-sarjan kuljettajista ansaitsee vain nelinkertainen maailmanmestari Sébastien Loeb. Citroën joutuu maksamaan hänen palveluksistaan arvioiden mukaan 3,5-4 miljoonan euron vuosikorvauksen.

Loeb ja Solberg ovat palkkavertailussa omassa kastissaan. Heidän jälkeensä tulevat Fordin ykköskuljettajaksi tänä vuonna noussut Mikko Hirvonen ja Subarun toinen kuljettaja, australialainen Chris Atkinson. He nostavat tiettävästi 1,5-2 miljoonan euron vuosipalkkaa.

Palkkaa saavia kuljettajia rallin MM-sarjassa on tällä hetkellä IS Urheilun keräämien tietojen mukaan kaikkiaan kahdeksan. Edellisten lisäksi vuosipalkkaa saavat Daniel Sordo (Citroën), Toni Gardemeister (Suzuki) ja Henning Solberg (Stobart).

Lisäksi Fordin nuori kakkoskuljettaja Jari-Matti Latvala saa palkkion saavuttamiensa tulostensa mukaan. Jokainen MM-piste, palkintopallisija ja Fordin tallin sijoittuminen lopullisessa MM-taulukossa on hinnoiteltu hänen sopimuksessaan erikseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?