Sampo ja Vammala jatkavat voitokkaina - Urheilu - Ilta-Sanomat

Sampo ja Vammala jatkavat voitokkaina

Pielaveden Sampo oli vaikeuksissa Salossa Piivolleytä vastaan miesten lentopalloliigassa, mutta pystyi lopulta voittamaan 3-2 (26-24, 18-25, 25-18, 22-25, 15-10). Keskitorjuja Matti Oivanen oli Sampon tehokkain 19 pisteellä.

13.10.2007 21:38

- Syötimme yhteensä 14 ässää. Oivanen syötti seitsemän ja Olli-Pekka Ojansivu viisi. Oli ilahduttavaa, että syöttö toimi näin hyvin myös vieraissa, sanoi Sampon valmentaja Jukka Tuovinen.

- Pelin taso heilahteli hieman liikaa. Tasoa oli joskus, välillä etenkin torjunta oli heikkoa. Mutta syöttöpeli toimi, sen varassa mentiin, Tuovinen sanoi.

Piivolleyn keskipelaajat Juha Mäkikokko ja Olli Aakula saivat molemmat tililleen 13 pistettä. Alkukauden vaisusti pelannut yleispelaaja Gabor Janosi nousi myös tasolleen.

- Voitimme torjuntapisteet 17-11, ja siitä pitää olla iloinen, mutta kyllä Sampolla on hirmuinen syöttö, tunnusti Piivolleyn valmentaja Ismo Tuominen.

Aho tehtaili 27 pistettä

Kempeleen Lentopallo voitti vieraissa Tampereen Isku-Volleyn 3-1 (25-18, 18-25, 25-19, 25-21). Hakkuri Marko Aho teki 27 pistettä, Muuramesta Kempeleelle täksi kaudeksi siirtynyt Pekka Kortteinen säesti 14 pisteellä.

- Ottelu oli vuoristorataa, mutta meiltä löytyi ryhtiä ja rohkeutta lopussa enemmän. Etenkin hyökkäyspelimme oli parempaa, vastapuoli yritti vaihtoruletilla etsiä toimivaa kuusikkoa. Passari Daniel Koncal löysi hyvin Iskun torjunnan heikkoudet, sanoi Kempeleen valmentaja Kari Raatikainen.

Isku-Volleyn kokeneen passarin Sami Juvosen piti pelata vasta joulukuussa, mutta valmentaja Pasi Palonen oli pakotettu ottamaan hänet Jukka Lehden paikalle.

- Ei ollut vaihtoehtoja, peli oli aivan sekaisin, Palonen myönsi.

Tuomas Tihinen (16) oli Isku-Volleysta lähimpänä omaa tasoaan. Hannes Mattila ja Tomi Mutka pelasivat Isku-Volleyssä ensimmäiset liigaottelunsa.

Martell jatkaa tehokkaasti

Brasilialainen hakkuri Jose Luis Martell oli jälleen Vammalan Lentopallon tehokkain, kun joukkue voitti kotonaan Joensuun Riennon 3-1 (25-19, 22-25, 25-21, 25-19). Martell teki 18 pistettä.

- Martell on todella taitava pelaaja. Hän lyö palloa moneen eri suuntaan ja osaa käyttää myös järkeään, peipit putoavat kun on sellaisen paikka. Tänään hän oli vahva myös syötössä, sanoi VaLePan valmentaja Teemu Ryyppä.

VaLePa jakaa kärkipaikan Sampon kanssa, molemmat ovat voittaneet kaikki kolme otteluaan.

Herrera tehokkain

Venezuelalainen Enderwin Herrera oli 25 pisteellä Loimun paras, kun joukkue voitti kotonaan Vaasan Kiiston 3-2 (13-25, 31-29, 25-20, 17-25, 15-11). Ismel Ramos säesti 19 pisteellä.

Loimun libero Tommi Roininen pelasi kauden parhaan ottelunsa, nostoprosentti oli 73,1. Myös toisen ottelunsa aloituksessa pelannut keskitorjuja Juha Huhta onnistui, Huhta pelasi aikaisemmin passarina.

- Alkukaudesta on ollut hankalaa, mutta jospa se tästä. Liberona pelaamisesta ei kuitenkaan ole paljon kokemusta ja oikean vireystilan löytäminen on ollut hankalaa, Roininen sanoi.

Kiistolla brasilialainen Jefersonsekä Mika Mäki-Valtari tekivät 22 pistettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?