Olympiakomitea palkitsee suomalaiset mitalistit rahalla - Urheilu - Ilta-Sanomat

Olympiakomitea palkitsee suomalaiset mitalistit rahalla

Menestyminen Torinon olympiakisoissa tuntuu nyt myös suomalaisen urheilijan lompakossa. Toki urheilijat ovat saaneet menestysbonuksia ennenkin lajiliitoilta ja henkilökohtaisilta sponsoreiltaan, mutta Torinon mitalistit saavat rahaa ensimmäistä kertaa Suomen olympiakomitealta.

11.1.2006 0:00

Henkilökohtainen kultamitali tuo urheilijalle peräti 20 000 euroa. Bonusjärjestelmä koskee sekä Torinon talvikisoja että kesän 2008 Pekingin kesäolympialaisia.

Asian ilmoitti eilen Olympiakomitean pääsihteeri Jouko Purontakanen, joka esiintyi YLEn tv-urheilun tilaisuudessa Helsingin Rautatientorilla.

- Palkkiot maksetaan riihikuivana rahana urheilijarahastoon, Purontakanen selvitti.

Purontakasen mukaan Olympiakomitea on pohtinut pitkään bonusjärjestelmän rakentamista, mutta varoja sellaisen toteuttamiseen ei ole ollut. Tulevat menestysbonukset maksetaan kokonaan Olympiakomitean sponsoreilta saatavilla tuloilla. Olympiakomitean pääyhteistyökumppanit ovat MTV3, Nordea, Sonera sekä Veikkaus.

- Tällä kertaa rahan meno on vain ilo, Purontakanen julisti.

Ainoastaan NHL-pelaajista pääosin koostuva miesten jääkiekkomaajoukkue on rajattu bonusten ulkopuolelle. Heidän menestyksen palkitsee kuitenkin Jääkiekkoliitto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?