Dopingsyytetty julkaisi puolustuspuheen YouTubessa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Dopingsyytetty julkaisi puolustuspuheen YouTubessa

Baseball-tähti Roger Clemens on julkistanut verkkopalvelu YouTubessa videon, jossa hän väittää häneen kohdistuneiden dopingsyytösten olevan vääriä.

26.12.2007 16:35

Clemensin nimi on mukana ns. senaattori Mitchellin mustalla listalla anabolisten steroidien käyttäjänä. Syöttäjää ei liitetty ensi kertaa kiellettyihin aineisiin, vaan Los Angeles Times kertoi jo syksyllä 2006 seitsemänkertaisen Cy Young -palkinnon saaneen tähtipelaajan taustoista. Lehti joutui kuitenkin myöhemmin pyytämään anteeksi väitettään, kun todisteita ei löytynyt.

- Olen kokenut tämän kaiken jo kerran aiemmin, kun LA Times väitti, että olen käyttänyt steroideja. Sanoin jo silloin, että väite on väärä, kuten asia on onkin, Clemens sanoo videolla.

Mitchellin raportin mukaan fysioterapeutti Brian McNamee on kertonut piikittäneensä Clemensiä sekä Toronto Blue Jaysin että New York Yankeesin palveluksessa vuosina 1998-2001.

Clemens, joka on tähän mennessä kieltäytynyt haastatteluista, kertoi myös aikovansa puhua asiasta lisää CBS:n 60 Minutes -televisio-ohjelmassa tammikuun alussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?