Suomi voitti joukkueyhdistetyn - Urheilu - Ilta-Sanomat

Suomi voitti joukkueyhdistetyn

Hannu Mannisen kova hiihtokunto oli vastustajille taas kerran liikaa yhdistetyn maailmancupissa. Manninen kiidätti ankkuriosuudella Suomen joukkuekilpailun voittoon Italian Val di Fiemmessä 10,5 sekunnilla ennen toiseksi sijoittunutta Itävaltaa.

14.1.2007 15:34 | Päivitetty 14.1.2007 17:31

Manninen säntäsi 4x5 kilometrin viestissä ladulle kakkosena runsaat puoli minuuttia kisaa johtaneen Itävallan jälkeen. Hän kavensi eroa ensimmäisen 1,5 kilometrin aikana 20 sekuntia ja hiihti Itävallan ankkurin Mario Stecherin kiinni osuuden puoliväliin mennessä.

Stecher yritti jättää Mannisen kyydistään, mutta suomalaisen puristus oli viestin viimeisellä kilometrillä vastustamaton. Manninen karisti Stecherin kannastaan viimeisen nousun jälkeen ja tuuletteli Suomen ykkössijaa loppusuoralla antaumuksellisesti.

Manninen oli viestin nopein hiihtäjä ja jätti osuutensa kakkosta Norjan Magnus Moania 22 sekuntia.

- Hannu lähti ankkuriosuudelle sillä mielellä, että ottaa Itävallan miehen kiinni. Olihan se hurjaa menoa, ihan Hannunkin riskirajoilla, Suomen päävalmentaja Jouko Karjalainen arvioi STT:lle.

Ennen Mannista ladulla urakoineet Ville Kähkönen, Jaakko Tallus ja Anssi Koivuranta hiihtivät ankkurille kelpo pohjat. Mannisen puolen minuutin ero Stecheriin ei ollut lainkaan mahdoton kiinniotettavaksi.

- Ero Itävaltaan ei ollut toivoton. Uskoimme mahdollisuuksiimme koko ajan, Manninen selvitti kisan jälkeen.

- Koko joukkue hiihti hyvin. Erityisesti lämmittää ensikertalaisen Ville Kähkösen panos. Kisasta jäi hyvä mieli, päävalmentaja Karjalainen summasi.

Norja oli sunnuntaina kolmas 49,1 sekuntia Suomesta. Maiden maailmancupin kärjessä jatkaa Itävalta 151 pisteen erolla Suomeen.

Suomi vahva hiihtoladulla

Suomi oli Predazossa hypätyn HS 106 -mäen jälkeen neljäntenä. Johdossa oli Itävalta ennen Norjaa ja Suomen kanssa samanaikaisesti hiihtoladulle lähtenyttä Itävallan kakkosjoukkuetta. Itävallasta oli eroa Suomeen 37 sekuntia.

Suomen mäkijoukkueen ykkösnimi oli 99,5 ja 101,5 metriä venyttänyt Tallus.

- Kähkönen ja Manninen joutuivat ensimmäisillä hypyillään pikkuisen huonoon tuulirakoon. Pääsimme joukkueena mäen jälkeen kuitenkin hyviin iskuasemiin, Karjalainen sanoi.

Itävalta hukkasi ykköskorttinsa hiihtoladulle jo kolmannella osuudella. Kaksinkertainen olympiavoittaja Felix Gottwald jätti Suomen viestinviejää Anssi Koivurantaa 28,5 sekuntia, mutta ei tarpeeksi.

- Laadimme hiihtojärjestyksen järkevästi vastustajajoukkueisiin verrattuna, Karjalainen myönteli.Henkilökohtaisessa kilpailussa lauantaina 21:nneksi sijoittunut Janne Ryynänen kilpaili joukkuekisassa Norjan, Suomen ja Ranskan yhdistelmämiehistössä, joka oli seitsemäs.

Seefeldiin torstaina

Maailmancup jatkuu ensi lauantaina sprinttikisalla Innsbruckin Seefeldissä. Suomen joukkue harjoittelee Val di Fiemmessä ja matkustaa Seefeldiin torstaina.

- Harjoittelu näissä maisemissa tekee hyvää, kun kotimaassa on ollut niin pimeää ja sateista. Auringonpaiste tekee nyt henkisesti hyvää, päävalmentaja Karjalainen sanoi.

(STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?