Indianapolis Colts voitti jenkkifutiksen Super Bowlin - Urheilu - Ilta-Sanomat

Indianapolis Colts voitti jenkkifutiksen Super Bowlin

Pelinrakentaja Peyton Manning otti kaiken irti uransa ensimmäisestä amerikkalaisen jalkapallon Super Bowlista. Manning ei antanut sadesään haitata otteitaan, vaan johdatti Indianapolis Coltsin 29-17-voittoon Chicago Bearsista.

Jenkkifutiksen Super Bowl meni Indianapolis Coltsille.

5.2.2007 10:58

Miamissa pelatussa kauden huipennuksessa Manning johti tasapainoista hyökkäystä ja vaiensi kriitikot, jotka olivat irvineet häntä huonosta pudotuspelimenestyksestä. Ennen tämän vuoden onnistumista Manning oli ehtinyt kokea useita kitkeriä pudotuspelitappioita Coltsin riveissä.

Ammattilaisliiga NFL:n 41. Super Bowlissa menneet pyyhkiytyivät mielestä, ja Manning valittiin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi.

- Tuntuu tosi mahtavalta olla osa tätä joukkuetta ja osa tätä Super Bowlia, 30-vuotias Manning hehkutti.

Indianapolis Coltsille Super Bowlin voitto oli seurahistorian toinen, vaikkakin ensimmäinen nykyisellä nimellä. Vuonna 1971 joukkue oli napannut tittelin pelatessaan Baltimoressa. Silloin finaalissa kaatui Dallas Cowboys luvuin 16-13.

Coltsin valmentaja Tony Dungy teki historiaa, sillä hänestä tuli ensimmäinen afroamerikkalainen valmentaja, joka voitti Super Bowlin. Hän jakoi kunniaa Manningille, joka sai valmentajan mukaan kerrankin ansaitsemaansa arvostusta.

Manning on tunnettu heittokoneena, ja Super Bowlissa hänen taitojensa paras osoitus oli 53 jaardin heitto, joka vapautti Reggie Waynen maalintekoon. Manningin 38 heitosta 25 löysi vastaanottajansa, vaikka sade hankaloitti heittopeliä.

Ottelun alussa näytti siltä, että hienoisena altavastaajana kamppailuun lähtenyt Chicago Bears menee kohti yllätystä. Bears johti 14-6, mutta Colts kiri rinnalle ja ohi. Isossa roolissa olivat keskushyökkääjät Dominic Rhodes ja Joseph Addai, jotka onnistuivat etenemisessään.

- Mestaruus oli joukkueen voitto. Opimme aikaisempien vuosien virheistämme ja kehityimme, Manning muistutti.

Chicagon tähtihetki oli heti alussa, kun tulokas Devin Hester juoksi näyttävästi läpi kentän maalintekoon. Bears johti 14 sekunnin pelin jälkeen 7-0, mutta menetti otteensa. Kun Manningin ruletti alkoi pyöriä, Bearsin pelaajat muuttuivat kuin lampaiksi.

- On todella masentavaa päästä näin lähelle voittoa ja menettää se, Chicagon pelinrakentaja Rex Grossman tuumi.

(STT-Reuters)

Playboyn Super Bowl -juhlissa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?