Mika Kallio: Ei ollut viikonloppuni - Urheilu - Ilta-Sanomat

Mika Kallio: Ei ollut viikonloppuni

Mika Kallio ajoi ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Aragonin osakilpailun maaliin 14:ntenä. MotoGP-luokan kisan voitti australialainen Casey Stoner, jolle ykkössija oli kauden ensimmäinen.

Mika Kallio jäi joukon viimeiseksi Aragornissa.

19.9.2010 18:46

Ducati-kuski Kallio oli neuvoton pyöränsä säätöjen kanssa läpi lähes koko viikonlopun, joten juuri jämäsijoja parempaa ei ollut odotettavissa uudella radalla, josta valkeakoskelaisella ei ollut aiempaa kokemusta.

- Saimme aamulla ratkaistua osan lauantain ongelmista. Olin alkukisasta hyvässä vauhdissa ja pystyin tekemään joitain ohituksia, Kallio selvitti.

Kelpo alun jälkeen ohittajasta tuli kuitenkin ohitettava ja Kallio joutui antamaan periksi Hiroshi Aoyamalle ja Colin Edwardsille. Kallio oli lopulta viimeinen maaliin päässyt.

- Ei ollut minun viikonloppuni. Toivoin todella saavani hyvän sijoituksen ensi kisasta Japanissa. Motegin rata on yksi suosikeistani.

Stoner piti pintansa

Kisan voittaneella Stonerilla oli vaikeuksia pysyä radalla vielä aamun lämmittelyssä, mutta itse kisassa hän ajoi varmasti paalulta voittoon.

- Se oli vaikea kisa ja olin ensimmäisten kierrosten ajan hyvin hermostunut aamuisen kolarin takia, Stoner totesi Espanjan televisiolle.

Kotiyleisön suosikki Dani Pedrosa joutui tyytymään kakkossijaan lähinnä heikon starttinsa takia. Espanjalainen ajoi sinnikkäästi Stoneria takaa, mutta ehti maaliin viisi sekuntia tämän jälkeen.

MM-sarjaa selvällä erolla johtava Jorge Lorenzo tipahti viimeisellä kierroksella palkintopallin ulkopuolelle jouduttuaan Nicky Haydenin ohittamaksi.

Marquez keilattiin kumoon

Suomalaisen Ajo Motorsport -tallin Marc Marquezin mestaruushaaveet 125-kuutioisissa kokivat kolauksen heti Aragonin kisan lähdössä. Espanjalainen tuli keilatuksi kumoon ja joutui keskeyttämään.

Ajon toinen kuski, saksalainen Sandro Cortese oli kisan viides. Voittoon ajoi Pol Espargaro.

Marquez on MM-sarjassa kolmantena 11 pistettä kärkimies Nicolas Terolia perässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?