Alberto Contador kavensi Andy Schleckin etumatkaa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Puolustava mestari tiivisti Ranskan ympäriajon voittotaistelua

Joaquim Rodriguez osoittautui loppukirissä etevämmäksi, mutta puolustava mestari Alberto Contador oli perjantaipäivän nimi maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajossa.

Luxemburgilainen Andy Schleck (oik.) menetti etumatkaansa Espanjan Alberto Contadorille (vas.).­

16.7.2010 20:28

Contador pyrähti karkuun ankarassa nousussa ennen 12. etapin maalia ja jätti pahimmat kilpakumppaninsa ihmettelemään.

Maalissa Contador oli toisena ja hänen apuajajansa Aleksandr Vinokurov kolmantena. Kokonaiskilpailua johtava Andy Schleck polki viidenneksi ja menetti etumatkastaan kymmenen sekuntia. Se ei ole paljon, mutta Contador antoi silti aimo näytteen kiipijänkyvyistään ennen Pyreneillä odottavia neljää ratkaisevaa etappia.

- Oli tietysti hyvä saada eroa kavennettua. Minun oli pakko tehdä jotain. Tämä oli tärkeä päivä, Contador sanoi.

Schleckillä on puolen minuutin kaula Contadoriin, kun kilpailijat lauantaina lähtevät 196 kilometrin etapille kohti Revelia.

Rodriguezille etappivoitto oli ensimmäinen ympäriajossa, jota hän uurastaa ensi kertaa urallaan. Loppunousussa vain Rodriguez pysyi Contadorin kyydissä.

- Tunsin nousun, sillä olen ajanut sen Pariisi-Nizza-kilpailussa. Ja tiesin, että loppukirissä olen Contadoria nopeampi, Rodriguez sanoi.

Rodriguez polki päivän 210,5 kilometriä hitusen alta viiden tunnin. Keskinopeus 42,6 kilometriä tunnissa on vaikuttava, kun ottaa huomioon etapin viisi nousua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?